Ny flowsensor og flowventil – giver fuld kontrol over vandet i din HVAC

Annonce – Dato 13 okt 2022

Ny ultralyds-flowsensor – nem at installere og aflæse – måler også glykol.

Belimo - Ny ultralyds-flowsensor

Mere end nogensinde er det vigtigt at udnytte energi og varme optimalt. Det kræver blandt andet, at der er styr på flowet i varme- og køleanlæg. Det sørger Belimos flowventiler og flowsensorer for – og nu har Belimo udviklet en ny generation. De har fået nye funktioner, men frem for alt har de samme pålidelige funktioner som den flowmåler og flowventil, de afløser:

  • Præcis måling af flow med ultralyd. Virkelig præcist og pålideligt.
  • Pålidelig styring af flowet, når flowsensoren er koblet med en Belimos trykuafhængige kugleventil – til en EPIV flowventil. Så du undgår at få større flow af vand end systemet kan udnytte.
  • Glykol-måling og -kompensation for glykolmængden. Måleren kan samtidig hjælpe med justering af glykolindholdet.
  • Nem at integrere i bygningens BMS via BUS-kommunikation i de gængse protokoller: BACnet MS/TP, Modbus RTU og MP-Bus.
  • Kompakt design – både flowsensor og flowventil er designet, så de ikke kræver megen plads. De er dermed nemme at installere, dér hvor du ønsker dem i dit anlæg.

Nyt: Nem indstilling via en app på din telefon

Den nye flowmåler og flowventil er nemme at installere og sætte i drift. De indstilles nemt med Belimos app på din smartphone, og indstillingerne overføres via NFC, når telefonen holdes hen til sensoren. Ligesom med Be-limos øvrige enheder kan indstillingerne også overføres fra appen, uden der er spænding på sensoren. Det betyder f.eks., at en serie ventiler kan indstilles, inden de bliver monteret og tilsluttet. Det gør tiden på bygge-pladsen mere effektiv, når ventiler og sensorer er indstillet på forhånd.

Belimo - Ny flowmåler og flowventil Belimo - Flowkontrol sparer både energi og ekstra pumper

Nyt: Glykolmåler – få de præcise data

Flowsensoren registrerer ikke blot glykolhindholdet og kompenserer for det. Nu kan du også nemt aflæse, hvor meget glykol, der er i vandet. Du kan både se værdierne i bygningens BMS, hvor du har det fulde overblik, og du kan se det lokalt, når du står foran flowsensoren. Igen er det Belimos app, der ved NFC-kommunikation giver dig de målinger, flowsensoren har registreret, blot du holder din smartphone op til sensoren.

Flowkontrol sparer både energi og ekstra pumper

I tider med energikrise er det ekstra vigtigt at have styr på sit flow,” understreger Belimos direktør Ole Fornill: ”så dele af et anlæg ikke stjæler alt vandet, mens andre dele ikke får nok.” Og han tilføjer: ”Der er ingen grund til at investere i ekstra pumper – med kontrol over flowet sparer man også energi, og udnytter varmen dér, hvor der er brug for den.

Læs mere om Belimos nye flowsensor og flowventil på belimo.dk.

Mere om produktet Flowventil

Flowventil

Belimos nye elektroniske flow-ventil giver indblik og fuld udbytte af vandet

Produktoversigt

Produktoversigt

Se brochuren her

Læs mere

Effektiv planlægning med BIM