Få fuld kontrol over dit HVAC-system med dynamisk flowventil og flowsensor

Annonce – Dato 17 Aug 2023

Få fuld kontrol over dit HVAC-system fra belimo

Det er ekstra vigtigt at have styr på sit flow, så dele af et anlæg ikke stjæler alt vandet, mens andre dele ikke får nok.” Det understreger Ole Fornill fra Belimo Danmark, inden han tilføjer: ”Der er ingen grund til at investere i ekstra pumper – med kontrol over flowet sparer man også energi, og udnytter varmen dér, hvor der er brug for den.

I tider med klimaforandringer og begrænsede ressourcer, er det alfa og omega at udnytte energi og varme optimalt. Det kræver blandt andet, at der er styr på flowet i varme- og køleanlæg. Det sørger Belimos pålidelige og præcise flowventiler og flowsensorer for.

FLOWKONTROL SPARER BÅDE ENERGI OG EKSTRA PUMPER

  • Præcis måling af flow med ultralyd. Meget nøjagtigt og pålideligt.
  • Pålidelig styring af flow gennem ventilen. Flowsensoren er koblet med Belimos trykuafhængige dynamiske kugleventil i en EPIV flowventil. Du undgår at få mere vand gennem end systemet kan udnytte.
  • Mindre behov for pumpekraft – når flowet er kontrolleret, pumpes der ikke vand unødigt rundt. Anlægget udnytter varmen i vandet bedre og sparer pumpekraft
  • Glykol-måling og -kompensation for glykolmængden. Måleren kan samtidig hjælpe med
    justering af glykolindholdet.
  • Nem at integrere i bygningens BMS via BUS-kommunikation i de gængse protokoller: BACnet MS/TP, Modbus RTU og MP-Bus.
  • Kompakt design – både flowsensor og flowventil er designet, så de ikke kræver megen plads. De er dermed nemme at installere, dér hvor du ønsker dem i dit anlæg.

belimo ventilerHVAC-system med dynamisk flowventil og flowsensor

NEM INDSTILLING VIA EN APP PÅ DIN TELEFON

Både flowmåler og flowventil er nemme at installere og sætte i drift. De indstilles nemt med Belimo Assistant App på din smartphone, og indstillingerne overføres via NFC, når telefonen holdes hen til sensoren. Ligesom Belimos øvrige enheder kan flowsensor og flowventil også indstilles, uden der er spænding på sensoren. Det betyder f.eks., at en serie ventiler kan indstilles, inden de bliver monteret og tilsluttet. Det gør tiden på byggepladsen mere effektiv, når ventiler og sensorer er indstillet på forhånd.

PRÆCISE DATA FRA GLYKOLMÅLER

Flowsensoren registrerer ikke blot glykolindholdet og kompenserer for det. Du kan også nemt aflæse, hvor meget glykol, der er i vandet – både i bygningens BMS, hvor du har det fulde overblik, og lokalt når du står foran flowsensoren. Igen er det Belimo Assitant App, der ved NFC-kommunikation giver dig de målinger, flowsensoren har registreret, blot du holder din smartphone op til sensoren.

Læs mere om Belimo flowsensor og flowventil på belimo.dk.

Mere om produktet Flowventil

Flowventil

Belimos nye elektroniske flow-ventil giver indblik og fuld udbytte af vandet

Produktoversigt

Produktoversigt

Se brochuren her

Læs mere

Effektiv planlægning med BIM