Ny, tætlukkende 2-vejs kugleventil godkendt til drikkevand

Annonce – Dato 18 Aug 2022

Vedligeholdelsesfri og selvrensende drikkevandsventil lukker tæt i mange år.

Belimo - Selvrensende og tætlukkende drikkevandsventil

Den nye 2-vejs kugleventil fra Belimo har en lang række godkendelser og certificeringer til drikkevand: DVGW, KIWA, svensk KIWA, WRAS, ACS, ÜA og ÖVGW. Mere end rigeligt til drikkevands-installationer i Danmark, da Sikkerhedsstyrelsen kun kræver nogle af dem (f.eks. DVGW og KIWA). Desuden er Belimos drikkevandsventil fremstillet i afzinkningsbestandige materialer (DZR/CR-standard), hvilket fremtidssikrer ventilerne i forhold til krav om metalmængder i drikkevandet, der kan være på vej.

Selvrensende og tætlukkende også efter mange års drift

Det er Belimos velkendte og driftssikre kugleventil-teknologi, der nu også er blevet tilgængelig til drikkevandsinstallationer. Belimos kugleventiler er selvrensende, hvilket gør dem modstandsdygtige mod f.eks. kalkbelægninger – en vigtig egenskab i Danmark, hvor vi har meget kalk i vandet. Det betyder, at drikkevandsventilerne er lige så pålidelige og tætlukkende efter mange års drift, som de er den dag, de forlader fabrikken i Schweiz. De lukker luftbobletæt – eller ”luftblasendicht”, som schweizerne kalder det.

Fleksible løsninger med stort udvalg af ventilmotorer

De drikkevandsgodkendte kugleventiler kan styres af et bredt udvalg af Belimos energieffektive elektriske ventilmotorer – alt efter, hvad behovet er i installationen. Skal der være spring return-sikring, skal det være hurtigtreagerende ventilmotorer, hvilken spænding er der i installationen – og er der behov for ekstra kompakte ventilmotorer? Det gør løsningerne meget alsidige og fleksible – tilpasset hver enkelt installation. Belimos motorer er forberedt til de mest udbredte bus-kommunikations-systemer: Modbus, BACnet, MP Bus, KNX m.fl.

Belimo - kugleventiler til drikkevand Belimo - ny tætlukkende 2-vejs kugleventil

5 års garanti fra Belimo

Du får tilmed sikkerhed for, at de tætlukkende kugleventiler vitterligt holder så tæt, som Belimo hævder. Du får nemlig 5 års garanti på hver ventil. Det gør du også på ventilmotoren – Belimo yder nemlig 5 års garanti på alle produkter. Det er standard – også selv om du næppe får behov for det. Belimo tester nemlig også alle produkter, inden de forlader fabrikken, så du altid kan forvente, at kvaliteten er i orden, når du modtager produkter fra Belimo.

Få mere at vide om kugleventiler til drikkevand

Læs mere om Belimos nye drikkevandsgodkendte kugleventiler og hvilke størrelser, du kan få til din drikkevandsinstallation på belimo.dk. Eller kontakt Belimo for at få et forslag til, hvordan du bedst dimensionerer din drikkevandsinstallation. Tlf. 86 52 44 00 eller info@belimo.dk.