Ny forbedret VAV-Universal regulator giver dig fuld kontrol over luften

Annonce – Dato 12 jan 2021

VAV-Universal fra Belimo regulerer hvor meget luft, der strømmer gennem ventilationskanalen, og sikrer, at det er den mængde luft, der er behov for. Ikke for meget luft, for det koster unødig energi, og ikke for lidt luft, for så opfylder ventilationen jo ikke sit formål.

VAV-Universal fra Belimo regulerer hvor meget luft, der strømmer gennem ventilationskanalen

Fuld kontrol over luften med bus

Du får fuld kontrol over luften på to måder med VAV-Universal. For det første har enheden fuld kontrol over luftmængden, så effekten er optimal uden at energiforbruget bliver for højt. Og desuden kommunikerer den nye VAV-Universal nu direkte via bussystemer som BACnet og Modbus. Det gør det nemt at overvåge anlægget, og giver dig fuld kontrol over luften.

Sensorer til kanal- og rumtryk

VAV-Universal består af to moduler: VRU’en der måler lufttrykket, og en motor der styrer spjældet. VRU’en fås med tre forskellige sensorer. Dels sensorer til kanaltryk som sikrer den ønskede mængde luft gennem kanalen (VUR-D3-BAC) – den fås også til forurenet luft (VRU-M1-BAC). Og dels en sensor der måler rumtrykket og er særligt egnet til laboratorier og hospitaler med rum, hvor over- eller undertryk holder f.eks. bakterier og virus henholdsvis ude eller inde (VR-M1R-BAC). Her sørger VAV-Universal for at trykket altid er det ønskede, så sikkerheden bevares, uanset hvor meget aktivitet der er.

Et bredt udvalg af spjældmotorer

Det andet modul i en VAV-Universal er motoren. Her passer VAV-Universals VRU’er sammen med et bredt udvalg af Belimos pålidelige og hurtige spjældmotorer, så du kan vælge den, der passer til installationen ud fra størrelse, reaktionshastighed m.m. Det gælder også motorer med sikkerhedsfunktion, hvis anlægget f.eks. skal kunne håndtere en strømafbrydelse.

Nem indstilling med NFC-app

Desuden er den nye VAV-Universal nem at indstille fra en smartphone via NFC (Near Field Computing) – også uden at VRU’en har spænding. Det gøres i Belimos NFC-app, Belimo Asistent – den samme app, som også kan indstille Belimos mange andre enheder med NFC.

Du kan læse mere om Belimos nye VAV-Universal regulator på belimo.dk – eller spørg Belimo på tlf. 8652 4400.

Mere om produktet VAV/CAV løsninger

VAV/CAV løsninger

Godt indeklima giver trivsel og sundhed

Effektiv planlægning med BIM