Nyhed: butterflyventil til 2- og 3-vejs regulering

Annonce – Dato 28 maj 2024

Store besparelser på energiforbruget ved regulering med butterflyventiler

butterflyventil fra belimo

Belimo har udviklet en ny butterflyventil med JR-aktuator, som kan regulere. Faktisk kan JR-aktuatoren linearisere butterflyventilens karakteriserede kurve. JR-aktuatoren er nemlig udstyret med en nyudviklet mikrochip, som har så stor regnekraft, at den kan justere ventilens åbningsgrad, så den normale S-kurve bliver rettet ud.

Det betyder, at du kan bruge butterflyventiler til både 2- og 3-vejs regulering. Og det betyder, at du både kan skrue ned for energiforbruget og skrue ned for hvor meget plads, du behøver til ventil og aktuator.

Butterflyventiler kræver betydeligt mindre energi at dreje end f.eks. kugle- og sædeventiler. Så når du kan erstatte reguleringsventilerne i et HVAC-anlæg med lineariserede butterflyventiler, kommer du til at reducere anlæggets energiforbrug. En gevinst, der kan mærkes hele anlæggets levetid.

Samtidig behøver butterflyventiler mindre plads i anlægget end andre ventiltyper. Og Belimo JR-aktuatoren er kompakt i designet, så der er ikke behov for så meget frirum omkring ventilen. Desuden kan JR-aktuatoren og butterflyventilen installeres såvel vandret som lodret, så du får fuld fleksibilitet i, hvor i anlægget, du vælger at have dine reguleringsventiler.

butterflyventil fra belimo, ventiler

JR-aktuatoren er desuden beskyttet effektivt mod fugt og støv. Kabinettet lever op til kravene i både IP66/67 og NEMA 4X-standarderne. Du kan derfor placere dem både ude, inde og i krævende miljøer. Faktisk har JR-aktuatoren også et lille varmelegeme, der sikrer den mod kondens. Og for at holde energiforbruget nede, varmer det kun aktuatoren op, når temperaturen nærmer sig dugpunktet. Der er ingen grund til at bruge varme, når det ikke er nødvendigt.

Belimo har sædvanen tro sørget for, at ventiler og aktuatorer er nemme at installere. Kun to skruer fæstner aktuatoren på ventilen, og ved at løsne blot en enkelt skrue er der adgang til at tilslutte kabler. Det gøres nemt og hurtigt med klemmerækker. JR-aktuatoren giver som standard mulighed for at tilslutte op til to sensorer. Desuden kommunikerer de i de gængse bus-protokoller, BACnet, Modbus og MB Bus, så de er nemme at integrere i bygningens styringssystem.

Spørg Belimo om de nye regulerende butterflyventiler med JR-aktuatorer. Kontakt Belimo på tlf. 86 52 44 00, på info@belimo.dk– eller læs mere på belimo.dk.