Stor interesse for besparelser med Belimos nyeste energiventil på VVS’23

Annonce – Dato 13 jun 2023

På VVS’23 i Odense var der stor interesse for Belimos nyeste energiventil, som har integreret en præcis, MID-godkendt termisk energimåler. Interessen gik bl.a. på de besparelser, energiventilen kan give. Både ved drift med bedre regulering og varmeudnyttelse, og ved installationen.

Belimos energiventil Energiventil med præcis termisk energimåler

Besparelse med præcis regulering og varmeudnyttelse

Belimos energiventil sikrer, at dine varmevekslere udnytter varmen i systemet optimalt. Ventilen kan nemlig regulere flowet ud fra temperaturforskellen i frem- og returløbet. Dermed forhindrer energiventilen, at der løber uudnyttet varme hen over varmevekslerne. Og målingen af varmeudnyttelsen er så præcis, at ventilens termiske energimåler er EN1434- og MID-godkendt. Dermed kan den også bruges til at afregne varmeforbruget i bygningen.

Besparelse med lettere og hurtigere installation

Allerede ved installationen giver Belimos energiventil besparelser – f.eks. ved at gøre flere komponenter overflødige. Den termiske energimåler i ventilen er som nævnt EN1434- og MID-godkendt, så den erstatter en varmemåler. Desuden sparer ventilens trykuafhængige flowregulering og regulering efter varmeudnyttelse dig både for reguleringsventiler og i nogle installationer ekstra pumpekraft. Du sparer ikke bare komponenter, du sparer også montørtimer. Både ved installationen og ved fremtidig vedligeholdelse af systemet.

Energiventil med MID-godkendt termisk energimåler

Besparelse ved nem integration i BMS

Energiventilen leverer data om varmeudnyttelse, flow m.m. til pålidelig overvågning af driften. Data kan nemt integreres i bygningens BMS gennem en online cloud-løsning (IoT) eller via bus-kommunikation. Energiventilerne fra Belimo er forberedt til begge dele. I øvrigt kommunikerer energiventilen gennem samme ethernetkabel, som den får el. Der er altså kun ét kabel, der skal forbindes ved installationen.

Besparelse ved pålidelig drift

Der er i det hele taget mange pålidelige egenskaber ved Belimos energiventiler: Tætlukkende, selvrensende kugleventiler, som ikke bliver utætte af kalk og smuds. Hurtigt reagerende elektriske aktuatorer der regulerer. Og et kompakt design som ikke kræver meget plads – heller ikke ved installationen. Alle Belimos produkter bliver desuden testet, inden de forlader fabrikken, og der er minimum fem års garanti.

Spørg Belimo på tlf. 86 52 44 00

Spørg Belimo om, hvordan energiventilen kan optimere dit HVAC-anlæg. Både hvis du ikke var forbi Belimos stand på VVS’23, og hvis du bare gerne vil vide mere. Belimo har energiventiler på lager i Skanderborg og kan levere fra dag til dag.

Du kan læse mere om energiventilen med MID-godkendt termisk energimåler hos Belimo Danmark, eller ring tlf. 86 52 44 00.

Mere om produktet Energiventil

Energiventil

Suveræn mulighed for at overvåge og programmere store vekslere til optimal drift

Produktoversigt

Produktoversigt

Se brochuren her

Læs mere

Effektiv planlægning med BIM