Spar på motoren med ny, kompakt og tætlukkende kugleventil til drikkevand

Annonce – Dato 28 mar 2023

Ekstra kompakt vedligeholdelsesfri drikkevandsventil kræver mindre motor.

Belimo - Tætlukkende 2-vejs kugleventil

Den nye kompakte 2-vejs kugleventil fra Belimo har en lang række godkendelser og certificeringer til drikkevand: DVGW, KIWA, svensk KIWA, WRAS, ACS, ÜA og ÖVGW. Mere end rigeligt til drikkevandsinstallationer i Danmark, da Sikkerhedsstyrelsen kun kræver nogle af dem (f.eks. DVGW og KIWA). Desuden er Belimos drikkevandsventil fremstillet i afzinkningsbestandige materialer (DZR/CR-standard), hvilket fremtidssikrer ventilerne i forhold til krav om metalmængder i drikkevandet, der kan være på vej.

Spar plads og spar penge

Den nyeste drikkevands-kugleventil fra Belimo er endnu mere kompakt, og samtidig skal der mindre kraft til at dreje dem. Det vil sige, at drikkevandsventilerne nu kræver endnu mindre plads, og at du kan vælge en aktuator med mindre moment – så du sparer også i budgettet. Den mindre motor gør også driften billigere, hvis du stadig vælger Belimos elektriske aktuatorer.

Selvrensende og tætlukkende også efter mange års drift

Det er Belimos velkendte og driftssikre kugleventil-teknologi, der nu også er blevet tilgængelig til drikkevandsinstallationer. Belimos kugleventiler er selvrensende, hvilket gør dem modstandsdygtige mod f.eks. kalkbelægninger – en vigtig egenskab i Danmark, hvor vi har meget kalk i vandet. Det betyder, at drikkevandsventilerne er lige så pålidelige og tætlukkende efter man-ge års drift, som de er den dag, de forlader fabrikken i Schweiz. De lukker luftbobletæt – eller ”luftblasendicht”, som schweizerne kalder det.

Belimo - Driftsikker kugleventil Belimo - Fleksible løsninger med stort udvalg af ventilmotorer

Fleksible løsninger med stort udvalg af ventilmotorer

De drikkevandsgodkendte kugleventiler kan styres af et bredt udvalg af Belimos energieffektive elektriske ventilmotorer – alt efter, hvad behovet er i installationen. Skal der være spring return-sikring, skal det være hurtigtreagerende ventilmotorer, hvilken spænding er der i installationen – og er der behov for ekstra kompakte ventilmotorer? Det gør løsningerne meget alsidige og fleksible – tilpasset hver enkelt installation. Og som nævnt kræver de nye drikkevandsventiler mindre moment til at dreje. Belimos motorer er forberedt til de mest udbredte bus-kommunikations-systemer: Modbus, BACnet, MP Bus, KNX m.fl.

5 års garanti fra Belimo

Du får tilmed sikkerhed for, at de tætlukkende kugleventiler vitterligt holder så tæt, som Belimo hævder. Du får nemlig 5 års garanti på hver ventil. Det gør du også på ventilmotoren – Belimo yder nemlig 5 års garanti på alle produkter. Det er standard – også selv om du næppe får behov for det. Belimo tester nemlig også alle produkter, inden de forlader fabrikken, så du altid kan for-vente, at kvaliteten er i orden, når du modtager produkter fra Belimo.

Få mere at vide om kugleventiler til drikkevand

Læs mere om Belimos nye kompakte drikkevandsgodkendte kugleventiler og hvilke størrelser, du kan få til din drikkevandsinstallation på belimo.dk. Eller kontakt Belimo for at få et forslag til, hvordan du bedst dimensionerer din drikkevandsinstallation. Tlf. 86 52 44 00 eller info@belimo.dk.