Avanceret søgning

Pladevarer (33.)

Pladevarer er meget udbredt som tagmateriale og findes i følgende former: bølgepladeraf fibercement, bølge- eller profilpladeraf metal, naturskifferplader, kunstskifferpladeraf fibercement, zinkplader, zinkbånd, zinkbaner, kobberplader, kobberbånd, kobberbaner, aluminiumsplader, aluminiumsbånd, tagpladeraf glasfiberarmeret polymerkomposit, tagstensprofilerede pladeraf presset stål, plasttagplader af polycarbonateller PVC.

Til indvendig og udvendig beklædning af vægkonstruktionen anvendes vægplader. Vægplader findes i følgende varianter: Krydsfinérplader, der fremstilles ved sammenligning af tynde lag finér, træfiberplader, der fremstilles af sønderdelt nåletræ i ark. Spånplader, der fremstilles af træspåner der tørres, limes og spredes hvorefter de presses sammen. De er meget fugtfølsomme og bør ikke anvendes ved høj luftfugtighed. Oriented Strand Board pladerfremstilles af sammenpressede og limede aflange træspåner. Medium Density Fiberboard pladerfremstilles af træfibre og har spånplades egenskaber. High Density Fiberboard plader består af træfibre og leveres i tre kvaliteter: standard, vandfast limet og brandhæmmende. Gipspladereller gipskartonplader består af glasfiberarmeret gipskerne med en kraftig karton på begge sider og akustikpladerbestår af mineralfibre og bruges til lydregulering.

Stålplader findes i kantvalsede stålplader, også kaldet universalstål og dørkplader, der er en speciel type stålplader hvor oversiden har et skridhindrende riffelnetmønster eller tåremønster.


Nyhedsarkiv

Nøgleord: Pladevarer, tagmateriale, bølgeplader, naturskiffer, kunstskiffer, zinkplader, kobberplader, tagplader, krydsfinerplader, træfiberplader, spånplader, gipsplader.