Avanceret søgning

Isolering (30.)

Isolering kan opdeles i fire kategorier: Varmeisolering, fugtisolering, lydisolering og brandisolering.

Varmeisolering er en del af klimaskærmen, placeret i ydervægge, gulve og tag, og tjener til at nedbringe bygningens varmetab. Traditionelle isoleringsmaterialer er baseret på stillestående luft, og eksempler på disse kan fx være stenuld, glasuld, celleglas, let-klinker, porebeton og celleplast (også kaldet polystyren, EPS, PUR og PIR). Hårde isoleringsplader af mineraluld kan anvendes til udvendig isolering på husfacader, som bagefter kan pudses, som alternativ til hulmursisolering.

Fugtisolering har til hensigt at forhindre fugtens indtrængen i bygningens konstruktionsdele. Dette kan ske ved at anvende materialer, der enten ikke angribes af fugt, yder tilstrækkelig modstand mod indtrængen af vand eller hvis overflade er beskyttet med en vandafvisende behandling. Fugtisoleringsmaterialer kan være tyktflydende bitumen (asfalt), drænpuds eller en række produktspecifikke specialpudser. Til isolering i vådrum findes der vandtætte isoleringsplader af gips.

Lydisolering har til hensigt at reducere udefrakommende støj eller støj mellem bygningens/boligens rum og/eller etager, gennem vægge og gulve (trinlyd). Jo tungere og tættere rumadskillelsen er, jo bedre er lydisoleringen. En løsning vil derfor ofte være at sætte et ekstra lag plader op – en forsatsvæg - der øger tætheden. Lydisolering af trinlyd kan dæmpes med fx tæpper eller bløde underlag under selve gulvbelægningen.

Brandisolering og brandsikring handler om at hæmme, standse eller forhindre brand i at opstå eller udvikle sig i en bygning. Af produkter til brandisolering kan nævnes: Brandbestandig mørtel, branddøre, brandgardiner, brandgips, brandjalousier, brandporte, brandpuder, brandsikker ventilation, brandsikre rørgennemføringer, brandsikre kabelgennemføringer, brandtætninger, installationsgennemføringer, keramiske måtter, keramiske tekstiler, rørmanchetter, tætningsmasser m.m.

+ Vis alle referenceprojekter

Nyhedsarkiv

Nøgleord: Isolering, byggeisolering, lydisolering, fugtisolering, brandisolering, isoleringsmateriale.