Avanceret søgning

Sanitet (84.)

Sanitet er en samlet betegnelse for hygiejniske installationer – typisk i forbindelse med badeværelser, vådrum eller køkkener. Begrebet dækker over sanitetsporcelæn, herunder toiletter, urinaler, bideter, håndvaske, badekar, brusebunde og brusekabiner, hvilket også produceres i rustfrit stål, til armaturer, inventar og gulvafløb.

Sanitetsporcelæn består af gulv- og væghængte toiletter, bestående af en wc-kumme, en cisterne og et wc-sæde. Urinalerder er væghængte kummer, gulv- eller væghængte bidetertil siddende afvaskning. Håndvasketil gulv- eller vægmontering, samt montering oven på et vaskeskab eller på en bordplade. Fritstående, rektangulære samt pladsbesparende badekar og spabade, der er et badekar med indbygget luft- og vanddysser til kropsmassage. Brusekarproduceret i porcelæn, akryl eller emaljeret stålplade som bundkar i en brusekabine. Firkantede eller burede brusekabiner der består af brusekar samt sider og skydedøre af enten akrylglas eller hærdet sikkerhedsglas.

Armaturer består af vandhanermed 1- eller 2 greb til indbygning i væg samt som berøringsfri enhed styret af en bevægelsescensor, samt blandingsbatteriermed 1- eller 2 greb der styrer den valgte temperatur. Bidetarmaturermed et 1-grebs blandingsbatteri og brusebatteriermed indbygget termostat til stangbruser og håndbruser. Karbatterier er en kombination af batterier til kar og bruser, hvor man kan skifte mellem de 2 og tilkøbe en masse ekstra funktioner. Håndbrusereog brusehovederder er monteret på væggen eller i loftet.

Inventar indebærerbaderumsmøbler der kan være skabe til håndvaske, højskabe og overskabe, spejle, spejlskabe og lysarmaturer. Brusedøre og brusevægge, der er bruseafskærmninger i forbindelse med badekar og indbyggede brusenicher, samthåndklædetørrere.

Gulvafløb fremstilles både i plast og rustfrit stål til anvendelse i klinkegulve, betongulve og vinylbelægninger på træunderlag. Designafløber løsninger beregnet til placering langs væggen eller i hjørnet af brusekabinen.

+ Vis alle referenceprojekter

Nyhedsarkiv

Nøgleord: Vand, sanitetsudstyr, sanitet, bad, wc, håndvaske, urinaler, bidet, bruser, sanitetsprodukter.