Avanceret søgning

Gulvbelægninger, Tætning (50.)

Gulve kan opdeles i selvbærende gulvbelægninger, gulvbelægninger på bærende underlag og fugefri gulve.

Det selvbærende gulv er en gulvkonstruktion, der bærer frit mellem bjælker, da bjælkelag i dag er afløst af pladedæk i store dele af byggeriet. Betegnelsen bærende undergulvangiver, at gulvets overfladeegenskaber opnås ved en afsluttende gulvbelægning af ikke-konstruktivt materiale, f.eks. bræddegulveaf træ, parketbrædderi form af massive enkeltstave, lamelbrædderopbygget som en trelagskonstruktion.

Undergulve af pladematerialer kan opdeles i to hovedgrupper: massivt opbyggede konstruktioner, hvor der er fysisk sammenhæng mellem de enkelte lag i konstruktionen, og svømmende konstruktioner, hvor gulvet kan bevæge sig uafhængigt af det bærende underlag.

Pladematerialer til undergulve kan være spånplader, krydsfiner- eller træfiberplader samt OSB-plader, der alle skal være CE-mærkede.

Gulvbelægninger på bærende underlag er ikke-bærende træ- eller laminatgulve, der i sagens natur understøttes af en fuldt bærende gulvflade. Denne guldflade kan være: parketgulv, lamelgulv, klodsegulv, laminatgulv, stengulv, murstensgulv, keramiske fliser ogklinker og stiftmosaik.

Fugefri gulveer belægninger, der udlægges som mørtel eller i flydende form, og som efter hærdning udgør en sammenhængende gulvflade. Denne gulvflade kan være: acrylgulve, polyurethangulve og epoxygulve, men kan også være cementbaseret produkttyper, så som hårdbeton, flydemørtlerog terrazzo, støbeasfalt, støbeasfaltog magnesitbelægninger.

Fugefri gulve anvendes især, hvor der er store krav til hygiejne, slidstyrke eller kemiske belastninger.

Limede gulvbelægningerer det afsluttende og øverste lag af gulvet. Linoleum,der fremstilles af naturlige råmaterialer og monteret på en bagside af enten filtpap eller jute.

Gummigulve, der fremstilles af naturligt eller syntetisk gummi. Vinyl (PVC), der kan anvendes som gulv i vådrum. Kork,der er barken af korkegen.

 

+ Vis alle referenceprojekter

    Produkter i Gulvbelægninger, Tætning

  • DEKO HG Fire gulvglas

    DEKO HG Fire gulvglas

    Brandklassificeret gulvglaskonstruktion i et eksklusivt look

    Produktinformation


Nyhedsarkiv

Nøgleord: Gulv, gulvbelægning, belægning, fugefri gulve, bærende underlag, bræddegulve, parketgulve, lamelbrædder.