Styr ventilerne via internettet med Belimo Cloud

Annonce – Dato 6 Dec 2018

”Internet of Things” – IoT – er i gang med at revolutionere HVAC-området. Der er allerede flere bygninger og byggerier, som har koblet ventiler og aktuatorer på nettet, så de kan overvåges og styres online.

Overvågning af bygningen via internettet

Belimo har allerede de prisvindende energiventiler, som kan kobles på cloud. Nu kan Belimos spjældmotor VLM24 ALP-1 og ventilmotor VLR24 ALP-1 også kobles på Belimo Cloud, så man via nettet kan overvåge, hvordan de arbejder. VLM24 ALP-1 og VLR24 ALP-1 kan via evt. tilkoblede sensorer formidle løbende data om f.eks. temperatur, tryk, luftfugtighed eller luftkvalitet – alt efter hvilken del af bygningens HVAC-system, de er en del af.

Optimering og besparelser

Alle data fra aktuatorer og sensorer bliver gemt i Belimo Cloud, og her kan man ved hjælp af webapplikationer hente informationer, som kan bruges til at optimere bygningens drift, minimere energiforbruget og forbedre beboernes komfort. Det viser desuden, hvornår der er behov for at udskifte sliddele, ligesom det gør det let at opdage og rette mindre fejl, inden de giver større problemer eller nedbrud. Alt sammen online – uden at skulle inspicere bygningens anlæg på stedet.

Læs mere her!