Flexsystemet Egernsund Tegl

Annonce – Dato 2 Aug 2018

Murstenshuse er symbolet på det klassiske, solide og holdbare håndværk, der i generationer har dannet rammerne om danske hjem. Med Flexsystemet ærer Egernsund Tegl tidligere generationers håndværk og bygger videre på selve murstenshuset for at udvikle byggeriet og sikre, at teglstenen også fremover vil være danskernes foretrukne byggemateriale.

Ét system – 3 forskellige sten

Flexsystemet er bygget op omkring 3 forskellige sten: Munkestenen, Flexstenen og Romerstenen. Hver har de deres særlige form og udtryk, men de har alle det til fælles, at deres mål går op i 18. 2 Munkesten, 3 Flexsten eller 4 Romersten. Uanset, hvilken sten man vælger til sit byggeri, vil målene altid passe med moduler af 18 centimeter i højden.

Kompromisløs fleksibilitet

Fordi alting går op, er Flexsystem nemt at arbejde med både på papiret og på byggepladsen. Som arkitekt er mulighederne for nytænkning mange, da stenenes helt særlige mål gør, at de frit kan bruges både vandret og lodret i et byggeri eller kombineres, uden at man skal skære stenene til eller gå på kompromis med fleksibiliteten. Uanset hvilke uforudsete ændringer, der måtte opstå undervejs, er det altid muligt at tilpasse uden at skulle starte forfra på tegnebrættet. Det kan være økonomiske ændringer, der påtvinger en nedskalering af ambitionerne eller æstetiske idéer og tilføjelser, der pludselig giver nye muligheder. Når alting går op i moduler, er der ingen hindringer for at forfølge de gode idéer og skabe visionære drømmebyggerier.

Én facade, flere sten

Med Flexsystemet går alting op. Det forenkler både proces og arbejdsgange, men det skaber også et trygt fundament for at eksperimentere og kombinere forskellige sten i nye sammensætninger. Flexsystemet giver mulighed for at lade et modul af en anderledes sten bryde muren og skabe et helt andet designmæssigt udtryk. Ved at lave et standerskifte over et vindue dannes en flot ramme for vinduet, mens et standerskifte ved foden af en mur kan skabe et visuelt fundament for resten af muren. Men at kombinere forskellige sten er ikke kun et spørgsmål om æstetik. Det er samtidig også et spørgsmål om at opnå økonomiske fordele. En formur af Romersten og bagmur af Munkesten vil give betydelige besparelser sammenlignet med en konstruktion i ren Romersten. Når alting går op, er mulighederne for facadeudtrykket mange.

Tegl er stadig populært

Flexsystemet, og de muligheder systemet åbner op for, er Egernsund Tegls forsøg på at gentænke murstenen og bevare tegls position som et relevant byggemateriale i dag og i fremtiden. Med Flexsystemet er det muligt at eksperimentere og skabe anderledes udtryk. Ved at kombinere forskellige sten, fuger og retninger giver systemet arkitekter, bygherrer og murere mulighed for at prøve nyt, kræse for de arkitektoniske detaljer og gøre murstensbyggerier endnu mere raffinerede. Fra den enkelte private villa til de generelle arkitektoniske strømninger i byggeriet er budskabet klart: tegl er her for at blive.

Yderligere information: www.egernsund-tegl.dk, tlf. 7444 2540.