Facadebeklædning - BurntWood ReUse

Facadebeklædning - BurntWood ReUse

CO2 opbevaring i byggeriet

Der bliver udledt for meget CO2, hvilket resulterer i klimaforandringer på verdensplan. En løsning på det inden for byggeri er CO2-opbevaring. Alle planter optager CO2. Et kg træ indeholder ca. 1 kg CO2. Det vil altså sige, at jo flere ton plantebaserede byggematerialer, såsom træ, hamp, halm osv., vi kan opbevare i byggeriet, jo bedre. Når man brænder biomasse, såsom træ og halm, mistes alt det opsparede CO2, hvilket sendes direkte ud i atmosfæren, og CO2 regnestykket ryger tilbage på nul. Hvis man i stedet genbruger træet som byggemateriale, får man både CO2-opbevaring, og man undgår at fælde så mange nye træer, hvilket gør, at CO2-regnestykket går i plus. Derfor kan det virkelig gøre en forskel, hvis man får fokus på plantebaserede byggematerialer samt genbrug i byggebranchen. BurntWood ReUse redder ca. 20 kg CO2 pr m2. Derfor er BurntWood ReUse et meget mørkegrønt byggemateriale.

BurntWood-behandlingen

Når man brænder træet, fjerner man sukkerstofferne og veddet, som holder på vandet. Det betyder, at der ikke er noget at leve af for mikroorganismer, hvilket giver træet en bæredygtig imprægnering og dermed lang holdbarhed. Man har kendt til denne teknik siden vikingetiden, og man bruger den stadig i Japan den dag i dag. Vi har forfinet det ved at give det en primer, som gør, at træet ikke smitter af efter brændingen. Vi har fået lavet aldrings-test, brandtest og CE mærkning, som kan findes på https://www.burntwood.dk/data/. Vores brændte træ har en forventet levetid på 50 år uden yderligere vedligehold, men det vil patinere og gråne med årene.

Proces i praksis

Genbrugspladsen har sat et stativ op med et skilt, der forklarer, hvad træet skal bruges til, samt hvilke størrelser og længder, der kan puttes i containeren. Det gør, at vi får en arbejdsgang mindre ved, at borgerne laver den første grovsortering. Dernæst har vi lavet arbejdsstationer, der ikke kræver de store kompetencer at fylde ud. Den første går ud på at rense træet for søm med en vinkelsliber. Derefter bliver det skåret i 65 cm stykker, hvorefter de samles til elementer. Her gør vi os umage med at vende kernetræet udad for at optimere holdbarheden så meget som mulig. Herefter bliver de kørt gennem maskinen, hvor de bliver brændt “well done”, så vi er sikre på en ensartet farve samt god holdbarhed. Dermed får elementerne af genbrugstræ de samme egenskaber som nyt brændt træ.

Hvorfor BurntWood ReUse?

  • Vedligeholdelsesfri facade
  • Genbrugstræ = CO2 plus opbevaring 20kg/m2
  • Giftfri imprægnering
  • Moderne look
  • CSR jobs
  • Hurtig montering
  • Fra den lokale genbrug eksempelvis den lokale skole

Aldringstest

Aldringstest

Se vores aldringstest

Læs mere

ReUse / B-s1,d0

ReUse / B-s1,d0

Reaktion på brandklassificeringsrapport

Læs mere

Burntwood / Klasse2 og DOP

Burntwood / Klasse2 og DOP

Se ydeevnedeklaration for vores beklædningsbrædder

Læs mere

Linoliebaseret Primer

Linoliebaseret Primer

Se datablad for linolieblanding

Læs mere

CE Mærkning

CE Mærkning

Se vores CE Mærkning

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning

Se vores monteringsvejledning

Læs mere

EPD - Burntwood

Relaterede produkter

Facadebeklædning – BurntWood

Facadebeklædning – BurntWood

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ