Renovering eller nybyggeri?

Annonce – Dato 19 maj 2020

Med forårets komme melder også inspirationen sig med idéer om nye projekter, store som små.
Med den rette isolering af de enkelte dele i konstruktionen kan man minimere energiforbruget, spare penge og skåne miljøet, samtidig med at byggeriet er klar til fremtidige krav. 

miljøet, samtidig med at byggeriet er klar til fremtidige krav

Otte gode grunde til at bygge energiklogt:

En smart investering: Energieffektive huse giver betydelige besparelser og en høj salgsværdi – uden ekstraomkostninger.

 • Begrænsede ekstraomkostninger:  For at øge energieffektiviteten i et hus til passivhusniveau kræves der kun en ekstra investering på 5-10 %, da anvendelsen af opvarmningssystemet kan minimeres eller helt udelades.
 • Væsentligt lavere levetidsomkostninger: Investeringsbeslutningen for et energieffektivt hus er baseret på de samlede omkostninger, som beregnes ved at lægge energiomkostningerne for hele husets levetid til byggeomkostningerne. Passivhuse er optimale i forhold til bygningens samlede levetidsomkostninger.
 • Sunde og komfortable huse: Mennesker tilbringer mere end 80 % af deres tid indendørs, og en tredjedel af tiden i soveværelset. Takket være god isolering har energieffektive huse ingen træk og har en konstant indendørstemperatur. Effektiv og kontrolleret ventilation, et lufttæt ydre og byggematerialer med lave udslipsniveauer giver en indendørsluft, der altid er ren og frisk.
 • Frihed i formgivningen: I alle typer huse kan man tilpasse konstruktionen af det energieffektive hus efter stil og smag. Det er kun fantasien, der sætter grænser for et stilrent og hyggeligt indendørsmiljø.
 • Let vedligeholdelse:  Der er minimalt reparations- og vedligeholdelsesarbejde på et lavenergihus uden varmeanlæg, da det ikke er nødvendigt med et separat opvarmningssystem. Derudover har huset mindre teknisk udstyr, hvilket betyder et lavere energiforbrug.
 • Miljøvenlighed: Det anslås, at energiforbruget i en bygnings samlede levetid udgør 80-90 % af dets samlede miljøbelastning. Energieffektive huse er meget mere miljøvenlige. De potentielle energibesparelser viser, at ejerne, konstruktørerne og håndværkerne spiller en vigtig rolle i at skabe en bedre fremtid for de kommende generationer.
 • En spændende branche og arbejdspladser: Energieffektivitetssektoren er i konstant vækst, hvilket skaber nye virksomheder og arbejdspladser. Der vil komme nye innovationer, og der vil blive skabt et behov for specialister inden for energieffektivitet, lige fra konstruktører til håndværkere, og hele byggebranchen vil nå et nyt niveau.

PAROC Stenuld – den naturligt bæredygtige isolering

Stenuld er naturens egen opfindelse, som nu har været anvendt til industriel brug i mere end 80 år. Når en vulkan beyder ud, omdannes den smeltede stenmasse til fibre af vinden på bjergskråningerne. Disse tynde fibre er den tidligste form for stenuld.

PAROC stenuldsisolering fremstilles efter lignende principper. Vulkanske stenarter, typisk basalt, gabbro, anorthosit og dolomit, nedsmeltes og omdannes til fibre ved 1500 °C. Ved industriel fremstilling af stenuldsisolering tilsættes en lille mængde organisk bindemiddel (2-4 %) for at stabilisere fibrene. Luft fanges i bittesmå porer dannet af stenuldsfibre, hvorved der skabes en holdbar og ikke-brændbar isolering med fremragende termiske egenskaber. Ubevægelig luft, som er fanget i porerne, udgør 95-99 % af isoleringens volumen.

Fordele:

 • Holdbar
 • Energieffektiv
 • Brandsikker
 • Fugtafvisende
 • Genanvendelig 
 • Sikker 
 • Støjdæmpende

PAROC eXtra – passer til alle projekter

PAROC eXtra er en universel isoleringsplade, som er fremstillet af ubrændbar stenuld, og som anvendes til varmeisolering, lydisolering og brandsikring af f.eks. vægge, bjælkelag og gulve i alle slags bygninger. Formaterne er tilpasset til lægteafstanden. Pladen er let at håndtere, skære til og montere i forskellige applikationer. Isoleringen synker ikke sammen, krymper ikke og mister ikke sine isoleringsegenskaber i produktets levetid. Pladens høje densitet gør, at varme ikke overføres gennem konvektion, og varmemodstanden bibeholdes også i meget kolde vintre.

Læs mere her.

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00, e-mail: paroc.dk@owenscorning.com 
 

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...