Teknisk rådgivning giver effektive projekter

Annonce – Dato 15 jun 2023

Göteborg-projektet valgte brandsikker og energieffektiv stenuldsisolering.

Teknisk rådgivning giver effektive projekter

I hele Skandinavien, og i Danmark, er der i dag mange boliger, både enfamiliehuse og lejlighedskomplekser, der har stort behov for renovering og energieffektivitet. Et eksempel fra Sverige er studieboligerne i studiebyen Rosendal i Göteborg. Området, der består af omkring 20 bygninger med i alt over 700 lejligheder, er blevet renoveret flere gange. I MVB-regi er der nu et omfattende renoveringsarbejde i gang, hvor bygningerne blandt andet får et brandsikkert og energieffektivt isoleringslag med markant lavere energiforbrug og øget komfort til følge.

Teknisk rådgivning på stedet

Før et projekt, og også under projektet, kan det føles trygt at tjekke produkter og løsninger.  Det er vigtigt at finde den mest effektive løsning både med hensyn til omkostninger, energieffektivitet, krav til brandsikkerhed og fugtbestandighed. I dette tilfælde har Paroc sammen med MVB og Beijer Bygg udviklet en løsning, der fungerer for projektet med hensyn til både montering og energieffektivitet. For at facilitere projektet har en teknisk salgsrepræsentant fra Paroc også været på stedet i Göteborg for at diskutere produkter og løsninger. På den måde kan alle parter føle sig trygge ved, at løsningen virker.

Effektive og bæredygtige projekter

Anders Persson, site manager fra MVB, er enig og understreger vigtigheden af at bruge både materialer og tid effektivt på byggepladsen. "I alle vores byggeprojekter ønsker vi at minimere transport og materialespild. Det er vigtigt at være effektiv lige fra starten. På den måde kan vi skabe bæredygtige projekter".

Med brandsikker og energieffektiv isolering af stenuld bliver Rosendal nu et bæredygtigt hjem for kommende studerende med både fin indendørs komfort og lave energiomkostninger.

PAROC Cortex med indbygget vindbeskyttelse

Til vægisoleringen i dette projekt blev der valgt en PAROC eXtra 70 mm  i kombination med PAROC Cortex pro 50 m, en stabil isoleringsplade med indbygget vindbeskyttelsesmembran. Dette gør det til et meget godt og effektivt valg til facader, især i bygninger i flere etager.

PAROC Cortex har en rigtig god isoleringsværdi, og den indbyggede beskyttelse tillader fugttransport ud gennem overfladelaget og er meget modstandsdygtig over for fugt og vind. Systemet indeholder også Cortex tape, som alle samlinger og hjørner er tapet med. PAROC Cortex er godkendt i henhold til SP Fire 105.

Med brandsikker og energieffektiv isolering af stenuld lover det godt for bæredygtig levevis for fremtidige studerende med både fin indendørs komfort og lave energiomkostninger.

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00.

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...