Fleksibelt, selvbærende isoleringskoncept til både nye og eksisterende bygninger

Annonce – Dato 31 maj 2022

PAROC ZEROfix – hurtig installation til næsten nul energi.

Paroc Danmark, Fleksibelt selvbærende isoleringskoncept til både nye og eksisterende bygninger

For at nå klimamålene er et reduceret energibehov et vigtigt udgangspunkt. Det europæiske direktiv om bygningers ydeevne (EPBD) kræver, at alle nye bygninger skal være tæt på nulenergibygninger (NZEB). Et næsten nul-energihus er et hus med meget god energimæssig ydeevne. Den meget lave energibehov, der er tæt på nul, bør i betydeligt omfang dækkes af vedvarende energikilder, herunder dem, der produceres på stedet eller i nærheden.

Opgrader klimaskærmen

For at spare energi i byggesektoren er det også nødvendigt at øge fokus på opgradering af den eksisterende bygningsmasse. Ved at opgradere klimaskærmen på parcelhuse opført før 1990 kan du opnå en energibesparelse på op til 8 TWh. Med nutidens høje energipriser er der store besparelser at hente.

Ydervægge

Ydervægge er en del af klimaskærmen, der beskytter mod vejr og vind, støj og ild. En udvendig heldækkende isolering giver bygningen et fugtbestandigt isoleringslag og minimale kuldebroer. PAROC WAS 35, Klimaplade ZERO kan monteres på ydersiden af bærende rammer af massivt træ, CLT, beton, mursten og trærammer.

I vindpåvirkede områder og i højere bygninger kan PAROC Cortex One, med en integreret vindbeskyttelse, eller en kombination af Klimaplade ZERO- og PAROC Cortex-produkter anvendes. Eksisterende trærammekonstruktioner som fx udfyldningsvægge kan i nogle tilfælde have brug for et heldækkende lag krydsfiner med en tykkelse på mindst 15 mm for at give et stabilt grundlag for fastgørelse af facadebeklædningen.

Paroc Danmark, En udvendig heldækkende isolering

PAROC ZEROfix

PAROC ZEROfix er en unik, selvbærende fastgørelsesmetode til udvendig isolering af ydervægge. Fastgørelsesmetoden består af:

  • Vandrette facadeskruer, der optager vindbelastninger
  • Vinklede facadeskruer, der optager lodret belastning fra facaden

Denne kombination giver en meget robust konstruktion med minimale kuldebroer og bærer vægten af både isolering og udvendig beklædning. Systemet kan bruges i såvel nybyggeri som i renovering.

Paroc - Selvbærende fastgørelsesmetode til udvendig isolering af ydervægge

Isolering

PAROC WAS 35

Klimaplade ZERO er en homogen stenuldsplade, som monteres i et eller flere lag mod den bagvedliggende konstruktion. Format 1200 x 600 mm og tykkelser 100, 150, 200 og 250 mm. Deklareret lambdaklasse 0,033 W/mK. Euroklasse A1.

PAROC Cortex, PAROC Cortex Pro og PAROC Cortex One

En stenuldsbaseret løsning bestående af en stenuldsplade med et integreret ikke-brændbart vindtæt lag. Den er beregnet til bygninger i flere etager med ventilerede facader i særligt vindudsatte områder. Glatte kanter gør at splinter og spalter undgås, hvilket minimerer risikoen for varmetab gennem konstruktionen.

PAROC Cortex med format 1800 x 1200 mm og tykkelse 30 mm kan monteres på ydersiden af Climate Board ZERO. Deklareret lambdaklasse 0,033 W/mK. Euroclass A2-s1,d0.

PAROC Cortex Pro med format 1800 x 1200 mm og tykkelse 50 mm kan monteres på ydersiden af Climate Board ZERO. Deklareret lambdaklasse 0,032 W/mK. Euroclass A2-s1,d0.

PAROC Cortex One med format 1500 x 600 mm og tykkelser på 150, 180 og 200 mm. Deklareret lambdaklasse 0,033 W/mK. Euroclass A2-s1,d0.

Typegodkendelse

RISE Certificering har udstedt en typegodkendelse for PAROC ZEROfix facadesystemer med serienummer SC1384-17, som omfatter isolering, fastgørelsesskruer og brandbeskyttede trælægter. Facadesystemet opfylder brandkrav og krav til fugtsikkerhed i henhold til BBR samt holdbarhed og dimensionering og vindbelastning i henhold til EKS. Typegodkendelsen foreligger i sin helhed på PAROC.SE.

Læs mere her

Hent projekteringsanvisning her

Læs mere om PAROC Cortex her

Læs mere om PAROC Klimaplade ZERO her

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 4912 1000.

Mere om produktet Isolering af væg og facade

Isolering af væg og facade

En forudsætning for et sundt og behageligt indendørsklima

Ydervægge

Ydervægge

Isolering af boligens ydervægge giver en række fordele

Læs mere

Skillevægge

Skillevægge

Skaber forudsætningerne for en behagelig og tryg bolig

Læs mere

Brochurer

Brochurer

Se vores brochurer her

Læs mere

Byggeri'16

Byggeri'16

Se vores film fra Byggeri '16

Læs mere

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...