PAROC ZERO - godt valg til træbygninger

Annonce – Dato 27 sep 2022

Studieboliger i Bergen isoleret med PAROC WAS 35 Klimaplade ZERO™.

Studieboliger i Bergen isoleret med PAROC WAS 35 Klimaplade

Studieboligerne Fantoft TRE er to huse bygget i massivt træ i henhold til standarden for passivhuse. Det ene er fem etager højt, og det andet er seks. Sammenslutningen Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) står bag byggeriet og udlejningen af studieboligerne på Fantoft. Over 4400 studerende bor i SiB's forskellige boligtyper i alle prisklasser, og SiB er langt den største aktør på lejemarkedet i Bergen. Husene er isoleret med PAROC WAS 35 Klimaplade ZERO, en både omkostningseffektiv og tidsbesparende løsning, som giver et homogent isoleringslag med et minimalt antal kuldebroer.

PAROC har også leveret materialer, der anvendes til brandisolering af ventilationskanalerne i det nye boliger. PAROC Stenuldsprodukter opfylder den højeste sikkerhedsstandard – Euroklasse A1.

ZERO godt i høje træbygninger

PAROC Klimaplade ZERO kan som i Bergen anvendes i forbindelse med nybyggeri som udvendig isolering på træunderlag. Salgskonsulent Michael Moesgaard fra Paroc Bygningsisolering fortæller, at der er mange gode grunde til at anvende PAROC Klimaplade ZERO i høje bygninger af træ – primært huse i massivt træ eller med en rammekonstruktion af krydslamineret træ:

Systemet er nemt at montere, selvbærende, omkostningseffektivt, naturligt holdbart. Desuden beskytter det mod både kulde, fugt og brand."

Løsningen med Klimaplade ZERO bygger på en fastgørelsesmetode med vandrette facadeskruer, der tager vindbelastningen, og vinklede facadeskruer, der tager den lodrette belastning fra facaden. De vandrette skruer fastgør desuden isoleringen til det bagvedliggende skelet. Hvis antallet af vinklede facadeskruer øges, øges lastoptagelsesevnen også. Denne kombination giver en meget robust konstruktion med et minimalt antal kuldebroer.

Paroc - Energi- og omkostningseffektiv isoleringsplade

Arkitektfirmaet er positivt

Bjørn Ivar Heggelund fra B+B Arkitekter fortæller, at tegnestuen anser Paroc Klimaplade ZERO som en smart løsning:

Det, vi kunne lide ved isolationsløsningen, var, at den kunne monteres direkte på massivt træ uden brug af lægter. Det giver en bedre U-værdi og mindre arbejde. Men det var svært at overbevise uafhængige kontrollører af bygningsfysikken om, at det var okay ikke at have en vindspærre. Det tog flere omgange, før de godkendte dokumentationen."

Energi- og omkostningseffektiv

PAROC Klimaplade ZERO er en meget omkostningseffektiv løsning, som giver et homogent isoleringslag med et minimalt antal kuldebroer. Lars-Erik Olsson fra PAROC fortæller:

"Det er frem for alt monteringstiden, der gør forskellen. Det er næsten dobbelt så hurtigt at montere Klimaplade ZERO. Den lavere lambdaværdi giver også en mere energieffektiv løsning – alternativt kan vægtykkelsen reduceres, hvis man sammenligner med den konventionelle metode."

Det er nemt – og der er hjælp at få

PAROC har udviklet et projekteringsværktøj, som findes på hjemmesiden. Ved hjælp af dette kan man beregne antallet af facadeskruer, længden af dem samt dimensioneringsværdier for vindbelastning og lodret belastning.

Læs mere om Studieboligerne her

Læs mere om PAROC Klimaplade ZERO her

Læs mere om systemet PAROC ZEROfix her

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00.

Mere om produktet Isolering af væg og facade

Isolering af væg og facade

En forudsætning for et sundt og behageligt indendørsklima

Ydervægge

Ydervægge

Isolering af boligens ydervægge giver en række fordele

Læs mere

Skillevægge

Skillevægge

Skaber forudsætningerne for en behagelig og tryg bolig

Læs mere

Brochurer

Brochurer

Se vores brochurer her

Læs mere

Byggeri'16

Byggeri'16

Se vores film fra Byggeri '16

Læs mere

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...