Ny emballage til PAROC® CGL20cy isoleringsplader sparer tid og plast

Annonce – Dato 3 maj 2022

Letter montering af CGL-loftslameller og mindsker samtidig plastaffald

De bedste idéer redder planeten og sparer kunden tid, penge og kræfter. Det gælder den idé, som to af Parocs projektledere fik til at genopfinde emballagen til PAROC® CGL 20cy isoleringsplader. Loftslamellen CGL 20cy er en energieffektiv og brandsikker løsning til isolering af kolde lofter og kælderlofter. Historien om projektet er et godt eksempel på det løbende arbejde, Paroc gør for at lette det daglige arbejde på byggepladsen og samtidig reducere vores CO₂-aftryk.

Ny emballage til PAROC® CGL20cy isoleringsplader sparer tid og plast

1. Idéen opstår

Projektet startede for et par år siden, da projektlederne Mantas Strazdas og Pawel Stempuchowski besøgte en byggeplads i Kraków i Polen, og de bemærkede, at arbejderne først pakkede PAROC-isoleringspladerne ud af plastemballagen og derefter satte pladerne tilbage på pallen for at blive limet. Arbejderne måtte også vende pladerne om for at kunne sætte limen på.

De endte med at optage en video af udpakningen og snakkede med entreprenøren om, hvilke idéer han havde til at gøre processen smidigere. Idéen om at gøre noget ved problemet sad i baghovedet på dem, men der var andre projekter og andre ting, der først skulle håndteres. Indtil det endelig var det rette tidspunkt for seks måneder siden.

"Man får ikke geniale idéer ved at sidde på kontoret. Det er vigtigt at besøge byggepladserne og lytte til kunderne. Vi fik idéen, fordi vi besøgte denne byggeplads for to år siden,” siger Strazdas.

2. Den nye emballage tager form

Owens Corning Paroc har regelmæssige innovationsmøder, hvor Strazdas og Stempuchowski holdt et oplæg om idéen. De viste den video, de havde optaget i Kraków, og gennemgik, hvordan de kunne spare kunderne tid, kræfter og penge og derudover gøre noget for miljøet. Idéen fik grønt lys.

"Det mest kritiske skridt i forbindelse med en innovation er at overbevise sig selv om, at idéen er god nok. Hvis du ikke tror på det, vil kunderne heller ikke," siger Stempuchowski.

De to begyndte at undersøge forskellige pakkemuligheder og få viden fra deres kolleger inden for salg og produktudvikling.

De endte med en løsning, hvor PAROC® CGL20CY-pladerne skulle pakkes separat på pallen med limfladen opad for at fremskynde installationsprocessen. De fik også idéen med at bruge mindre og lavere paller, der ville være lettere at håndtere i garager og kældre, hvor produktet anvendes. Den plast, der vikles om pladerne, blev udskiftet med en hætte, der ville få en positiv indvirkning på emballagekvaliteten og tilbyde bedre beskyttelse i forbindelse med opbevaring.

Det eneste, kunderne skulle fjerne, var hætten.

3. Resultatet: 50 % mindre plastaffald

50 % mindre plastaffald. Dette er noget, der gør både Strazdas og Stempuchowski utroligt glade. Faktisk beregnede de, at den nye emballeringsmetode for eksempel i en garage på 4.000 m² skaber 1,5 containerfuld mindre plastaffald. Det er en rigtig god nyhed for entreprenøren, der ikke skal betale for at sende det til genvinding, og – naturligvis – for miljøet i almindelighed.

"I starten ville vi gøre tingene lettere og hurtigere for kunderne, men da vi indså, hvor meget plast der blev sparet, blev vi overrasket. Det har vi det rigtig godt med,” siger Strazdas.

PAROC CGL 20CY LOFTSLAMEL

PAROC CGL 20cy loftslamel

Loftslamellen PAROC CGL 20cy er ubrændbar stenuldsisolering til eksisterende og nye kælderlofter. Med loftslamellen er det let at isolere kælderlofter og øge brandsikringen mellem etagerne. Limede isoleringslag med affasede kanter giver struktur på underlaget til loftsfladen. Lamellens synlige overflade er grundmalet, for at malingen bedre kan påføres. Overfladen kan færdigbehandles med sprøjtemaling.

Hent produktblad her

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 4912 1000.

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...