PAROC® ZERO Klimaplade

Annonce – Dato 30 Aug 2022

Smidig montage med omkostningseffektivt isoleringskoncept.

Paroc - Omkostningseffektivt isoleringskoncept

Med PAROC Klimaplade ZERO opnår man en omkostningseffektiv løsning, hvis en bæredygtig og energieffektiv klimaskærm er målet. Den innovative fastgørelsesmetode PAROC ZEROfix bygger på, at de vandrette facadeskruer tager vindbelastningen, mens de vinklede facadeskruer optager den lodrette belastning fra facaden. Øges antallet af vinklede facadeskruer, så øges lastoptagelsesevnen også. På denne måde opnås en meget robust konstruktion med yderst minimale kuldebroer, og kombinationen klarer vægten af både isolering og udvendig beklædning. Systemet kan både anvendes til nybyggeri og renovering.

Pladetyper:

PAROC WAS 35, Klimaplade ZERO

Format 1200 x 600 mm i tykkelserne 100, 150, 200 og 250 mm. Lambdaværdi: 0,033 W/mK. Euroklasse A1.

PAROC CORTEX og PAROC CORTEX ONE

Homogene stenuldsplader beklædt med et ikke-brændbart, vindtæt lag. PAROC Cortex har formatet 1800 x 1200 mm og tykkelsen 30 mm. Kan monteres på ydersiden af Klimaplade ZERO i specielt vindudsatte områder. Lambdaværdi: 0,033 W/mK. Euroklasse A2-s1,d0. PAROC Cortex One har formatet 1500 x 600 mm og tykkelserne 150 og 200 mm. Lambdaværdi: 0,033 W/mK. Euroklasse A2-s1,d0.

Pladerne kan monteres i et eller flere lag på ydersiden af bærende konstruktioner af massivt træ, krydslamineret træ, beton, letbeton, tegl samt trækonstruktioner.

Paroc - isoleringsplader

Materialeegenskaber

PAROC ZERO Klimapladen består af et uorganisk materiale, som har en deklareret kritisk fugtighed på 95 % ved langvarig eksponering. Materialet kan tåle periodevis udsættelse for vand uden at nedbrydes. Pladen er kapillarbrydende og varmeisolerende, således at den underliggende konstruktion bliver varm og beskyttes mod både vand og høj relativ luftfugtighed. Bygningsreglementets krav til fugtsikring i stationær tilstand opfyldes 100 %, hvilket dokumenteres af beregninger og praktiske erfaringer fra tidligere konstruktionsløsninger med udvendig isolering.

Brandsikring

Stenuld er et glimrende isoleringsmateriale mod varme, selv ved de høje temperaturer, der opstår ved en brand, og tåler temperaturer over 1000 °C uden at smelte. Derfor er PAROC ZERO Klimapladen en særdeles god passiv brandsikring. Den er klassificeret i Euroklasse A1, ikke-brandbart materiale, hvilket er den højeste klasse for byggematerialers brandtekniske egenskaber i konstruktioner og installationer. PAROC ZERO bremser eller forhindrer derfor spredning af brand inde i væggen og langs facaden.

Ventileret luftspalte

For at lede fugten væk har de fleste vægge en luftspalte, placeret bag facadebeklædningen. Den opadgående luftstrøm ledes ind gennem åbninger i væggens underkant, opvarmes på vej op og suger fugt til sig, hvorefter denne fugtige luft ledes ud gennem åbninger i facadens overkant. Klimaplade ZERO er en stiv isoleringsplade med lav luftgennemtrængelighed og høj luftstrømningsmodstand, som egner sig fortrinligt til at indgå i denne konstruktion. I og med at der kun kan forventes begrænsede trykforskelle og luftbevægelser i luftspalten bag facadebeklædningen, er der kun lav risiko for, at luftbevægelser påvirker isoleringsfunktionen, hvis luftspalten begrænses. I ydervægge, isoleret med Klimaplade ZERO, anbefales det at luftspalten bør have et åbningsareal på op til 300 cm²/m. I højere bygninger, og hvor vindhastigheden er over 20 m/s, bør luftspaltens åbningsareal begrænses til 100 cm²/m.

Paroc - Isolering med vindspærre

Fordele ved PAROC klimaplade ZERO:

  • Let montering
  • Minimalt forekommende kuldebroer
  • Et selvbærende system
  • Meget omkostningseffektiv
  • Bæredygtigt og miljøvenligt naturmateriale
  • Beskytter mod brand, fugt og kulde

Læs mere om PAROC ZERO her

Læs mere om isolering med vindspærre her

Læs mere om PAROC Klimaplade ZERO her

Læs mere om PAROC Danmark her

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00.

Mere om produktet Isolering af væg og facade

Isolering af væg og facade

En forudsætning for et sundt og behageligt indendørsklima

Ydervægge

Ydervægge

Isolering af boligens ydervægge giver en række fordele

Læs mere

Skillevægge

Skillevægge

Skaber forudsætningerne for en behagelig og tryg bolig

Læs mere

Brochurer

Brochurer

Se vores brochurer her

Læs mere

Byggeri'16

Byggeri'16

Se vores film fra Byggeri '16

Læs mere

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...