PAROC Stenuld er energieffektiv

Annonce – Dato 7 sep 2023

I EU forbruger bygninger ca. 40 % af al energi. Når der er energikrise, er spørgsmålet: Hvordan kan vi sænke energiforbruget? Det enkle svar er: Ved at forbedre bygningers energieffektivitet med bedre isolering, da dette kan reducere mængden af energi, der skal bruges til opvarmning og køling, markant og dermed frigøre energi til resten af samfundet og afhjælpe energikrisen.

PAROC Stenuld er energieffektiv

Energirenoveringer har et enormt potentiale

EU har fastsat et mål om at være klimaneutral i 2050. 85 % af de nuværende bygninger vil stadig stå her i 2050 – og 75 % af dem er ikke energieffektive nu. Ved at isolere og dermed forbedre energieffektiviteten i disse utilstrækkeligt isolerede bygninger kan man reducere byggesektorens endelige energibehov med 45 %.

Energirenoveringer betaler næsten sig selv

Sammenlignet med andre metoder – solpaneler, geotermisk varme – er isolering ofte den mest omkostningseffektive måde at øge energieffektiviteten og reducere energiregningerne på. Dybest set forholder det sig således, at jo højere energipriser, desto kortere tilbagebetalingstid er der på opgraderet isolering i konstruktioner som lofter, tage eller vægge. Tekniske installationer har også et stort besparelsespotentiale, når det gælder energieffektivitet. I visse tilfælde er besparelserne så store, at investeringen kan finansieres med de penge, der tidligere blev brugt på energiregninger. 
Ved industriel isolering kan tilbagebetalingstiden for energirenovering også være ekstremt kort. Ifølge en undersøgelse udført af EiiF er tilbagebetalingstiden for forbedring af industriel isolering i gennemsnit kun 2 år og i visse tilfælde kun et par måneder.

PAROC Stenuld er energieffektiv

Energieffektivitet med 100 % vedvarende elektricitet

Den stenuldsisolering, vi producerer, kan reducere en bygnings CO₂-udledning i hele dens levetid. Ved produktion af stenuld er den mest energiintensive del at smelte stenene. På vores elektriske smelteproduktionslinjer i Finland og Polen bruger vi eldrevne smelteovne, der kører på 100 % vedvarende elektricitet. Dette reducerer udledningen fra smeltning med 80 % sammenlignet med brug af kupolovn. I 2022 var vi i stand til at reducere CO₂-udledningen fra vores europæiske produktion med 30 % sammenlignet med 2018. Læs mere

stenuld til FogdetorpCASE: Fogdetorp, Sverige

Fogdetorp er et stort boligselskab i Södertälje i Sverige med 378 lejligheder fordelt på 9 bygninger, som blev bygget mellem 1967 og 1968. Fra 2018 til 2021 blev der foretaget en omfattende renovering af ejendommene. Formålet med renoveringen var at reducere energiforbruget med 60 %, reducere CO₂-udledningen og forbedre levemiljøet.

Arbejdet

Facaderne blev renoveret med PAROC® Stenuld. Der blev installeret yderligere isolering på bygningernes ydervægge, hvilket betød, at det ikke gik ud over lejlighedernes boligareal, og beboernes hverdag i lejlighederne blev forstyrret minimalt. Der blev lavet nye tilluftkanaler, som blev forbundet til en FTX-enhed på loftsgulvet, i det indvendige isoleringslag.

Resultatet

Renoveringen blev nomineret til Årets Facade 2022 (Årets Fasad) i Sverige. Den ekstra isolering giver boligerne et lavere energiforbrug, lavere CO₂-udledning og lavere varmeomkostninger. Den ekstra isolering dæmper også støj udefra og gør indetemperaturen mere stabil, da den nu er mindre følsom over for pludselige ændringer i udetemperaturen.

Læs mere om PAROCs energieffektive løsninger her

Yderligere information: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00.

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...