Sådan reduceres plastforbruget med 30 %

Annonce – Dato 17 mar 2022

Paroc, sådan reduceres plastforbruget med 30%

Her er de 3 trin, Paroc tager.

Hos Owens Corning Paroc bruger vi plast til at beskytte og komprimere vores produkter til oplagring og transport. Al den plast, vi bruger, kan genbruges, men for at reducere vores CO₂-fodaftryk og tilstræbe cirkulær økonomi har vi forpligtet os til at reducere vores brug af plast med 30 % inden 2030. Projektleder Mats Ginman fortæller om, hvordan dette mål vil blive nået i samarbejde med plastproducenter og vores kunder.

Paroc, energieffektive og brandsikre isoleringsløsninger

1. Vi finder de bedste fremgangsmåder

Deling af gode ideer med andre. Det var udgangspunktet for Mats Ginman, Process Development Manager, som overtog opgaven i 2020. Formålet med projektet er at reducere Parocs plastaffald med 30 % inden 2030 og reducere brugen af engangspaller med 50 %. Hvad var tykkelsen af den plastfilm, der anvendes af forskellige fabrikker i Europa? Hvor meget blev pakningen komprimeret, før den blev pakket ind i plast? Hvordan blev pakningen overdækket før transport?

"Formålet med projektet er at fjerne al unødvendigt plast. Så det gav mening at undersøge de former praksis, som hver fabrik har, samle de bedste idéer og dele dem med alle", siger Mats Ginman.

Og der blev faktisk opdaget idéer. Et eksempel på dette er en pakkemaskine, der bruges på flere fabrikker. Den bruges både til kompressionsindpakning og til almindelig indpakning uden kompression. Kompressionspakning kræver brug af en stærkere, tykkere plast sammenlignet med, hvad der bruges til almindelige, ikke-komprimerede pakningsmetoder. Paroc reducerer plastforbruget med 30%Ginmans team bemærkede, at i nogle af Paroc-fabrikkerne blev plasten skiftet afhængigt af pakningstypen. En lille idé i sig selv, men miljømæssigt kan den virkelig gøre en forskel. Den blev straks introduceret på de andre steder også.

"En enkel idé om at skifte plastindpakning afhængigt af pakningstypen sparer faktisk 40 ton plast pr. fabrik hvert år", fortæller Ginman.

2. Udvikling og samarbejde med plastproducenter

Efter at have gennemgået de bedste praksisser på hver Paroc-fabrik, var det tid til at se på det større billede. En anden vigtig måde at reducere plast på er at samarbejde med producenterne af plast.

"Målet er at fremstille så holdbar en film som muligt med minimal brug af råvarer. En film, der er vejrbestandig, tåler opbevaring og kompression, og som også kan genvindes til videre brug", fastslår Ginman.

Der er pakker udenfor på Paroc-fabrikkens område selv i dette øjeblik. Testpakkerne, f.eks. i Hässleholm i Sverige, er til stede, så forskellige typer plast og emballage kan udsættes for regn, sne, frost og varme.

"Emballagens kvalitet er vigtig for os. Kun korrekt udførte test kan vise os, om et pakningsmateriale er holdbart nok til forskellige vejrforhold", siger Ginman.

En MDO-film har allerede været i brug på fabrikkerne i Finland og Rusland. Den innovative teknologi betyder, at materialet er tyndere, stivere og stærkere end normalt LPDE-plast. Da MDO-filmen kan strækkes med op til 600 %, skal der bruges mindre råmateriale til fremstilling.

MDO-filmen vil nu blive indført på andre Owens Corning Paroc-fabrikker, der bruger kompressionspakning. Ifølge Ginman vil dette resultere i et fald på 250 tons plast om året. Der er behov for plast, som både udholder kompression og strækning. Ikke alene spares der plast ved at komprimere isoleringspladerne, der reduceres også emissioner fra transport, da pakkerne fylder mindre.

3. Samarbejde med kunder

Nu følger det tredje trin til reduktion af plast. Ginman mener, at ved at arbejde tæt sammen med kunderne vil flere idéer dukke op og bidrage til at skære ned på unødvendig brug af plast.

Fordelen for kunderne er indlysende. Plastindpakning sikrer, at PAROC®-produkter bevarer høj kvalitet gennem opbevaring og transport, men det genererer omkostninger og kræver ressourcer for at få det genvundet og håndteret på byggepladser.

Der er allerede nogle eksempler på samarbejde i Polen og de baltiske lande. Det var her, at en idé, der opstod på en byggeplads, udviklede sig til en pakningsteknik, der reducerer plast med 50 %. En mulig retning at undersøge er at levere isoleringspladerne til kunden uden indpakning – direkte fra indendørs lager til indendørs lager.

"Denne idé vil kunne fungere med industriproducenter, der har store indendørs lagerfaciliteter. Den egner sig ikke nødvendigvis til byggepladser. Jeg opfordrer vores kunder til at kontakte os, så vi sammen kan finde på måder til at reducere plast og redde miljøet", slutter Mats Ginman.

Firmaprofil

Paroc står for energieffektive og brandsikre isoleringsløsninger af stenuld for nye og renoverede bygninger, VVS-løsninger, industrielle applikationer, marine og offshore løsninger. Vores brand er baseret på 80 års erfaring inden for innovation, produktion og teknisk know-how. Vi fremstiller vores produkter i Finland, Sverige, Litauen, Polen og Rusland og leverer dem til kunder i vores velkendte røde og hvide stribede pakker.

Få yderligere information om Paroc her, tlf. 49 12 10 00.

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...