PAROC Stenuld – den naturligt bæredygtige isolering

Annonce – Dato 29 nov 2018

Stenuld er naturens egen opfindelse, som nu har været anvendt til industriel brug i mere end 80 år. Når en vulkan er brudt ud, omdannes den smeltede stenmasse til fibre af vinden på bjergskråningerne. Disse tynde fibre er den tidligste form for stenuld.

Stenuld fra Paroc

Fremstilling

PAROC stenuldsisolering fremstilles efter lignende principper. Vulkanske stenarter, typisk basalt, gabbro, anorthosit og dolomit, nedsmeltes og omdannes til fibre ved 1500 °C. Ved industriel fremstilling af stenuldsisolering tilsættes en lille mængde organisk bindemiddel (2-4 %) for at stabilisere fibrene. Luft fanges i bittesmå porer dannet af stenuldsfibre, hvorved der skabes en holdbar og ikke-brændbar isolering med fremragende termiske egenskaber. Ubevægelig luft, som er fanget i porerne, udgør 95-99 procent af isoleringens volumen.

PAROC stenuldsisolering

Fordele

På grund af det naturlige og ikke-brændbare råmateriale tilbyder PAROCs stenuldsisolering nogle unikke fordele:

  • Holdbar
  • Energieffektiv
  • Brandsikker
  • Fugtafvisende
  • Genanvendelig
  • Sikker
  • Støjdæmpende

Livscyklusvurderinger

PAROC fremmer brugen af livscyklusvurderinger (LCA) i byggebranchen og udfører livscyklusvurderinger af alle deres produkter for at kende og forbedre deres miljømæssige fodaftryk.

BES 6001 certificeret

PAROC er blevet certificeret i henhold til BES 6001-standarden for ansvarligt indkøb af byggeprodukter af den britiske organisation Building Research Establishment Limited (BRE). Certificeringen omfatter alle deres europæiske anlæg, hvor der fremstilles varmeisolering. PAROC er den første mineraluldsproducent, som er blevet BES 6001-certificeret, og fik ratingen "God" for ansvarligt indkøb af materialer.

ISO 14001-certificeret

PAROC er blevet ISO 14001-certificeret, hvilket viser, at PAROC tænker på miljøet i forbindelse med udledning til luften under produktionen, affaldshåndtering, udnyttelse af naturressourcerne og energiforbrug. Derudover reducerer de hele tiden produktionens miljømæssige konsekvenser.

Firmaprofil

PAROC er en af Europas førende producenter af energieffektive og brandsikre isoleringsløsninger for nye og renoverede bygninger i forbindelse med søfart, offshore, akustiske og andre industrielle anvendelser. Gennem deres 80-årige historie har PAROC opnået et ry for innovation, produktydelse, teknisk ekspertise og bæredygtighed. Målsætningen er at forblive en innovativ og pålidelig partner for et bæredygtigt byggemiljø.

Yderligere oplysninger: www.paroc.dk, tlf. 49 12 10 00.

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Hospital, Jyväskylä, Finland

Hospital, Jyväskylä, Finland

Jyväskylä

Der er ingen tvivl om, at Hospital Nova, der ligger på en 5,5 hektar stor g...

Skolecenter, Imatra Finland

Skolecenter, Imatra Finland

Imatra

Byen Imatra blev træt af problemer med indeklimaet i skolerne og besluttede...

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Biogasanlæg Höganäs, Sverige

Höganäs

Den svenske teknologivirksomhed Cortus Energy har med sin WoodRoll-teknologi ...