Nyt akustikloft nomineret til Svenska Designpriset 2018

Annonce – Dato 27 sep 2018

Når man som arkitekt ønsker at skabe varierede og flotte nedhængte lofter som supplerer andre indretningsdetaljer, er det er ikke altid nemt, da mange af de produkter, der findes på markedet, er hvide og glatte.

Nyt dynamisk loftkoncept

Bornstein Lyckefors Arkitekter AB i Göteborg har sammen med Paroc Akustik fået idéen til et nyt og dynamisk koncept til installation i bærende konstruktioner, PARAFON STEP for Grids. PARAFON STEP er et akustikloft, der giver store muligheder for at skabe attraktive og unikke interiører, hvor det nedhængte loft ikke kun fungerer som et neutralt element, men bidrager til indretningen i rummet og forbedrer helhedsindtrykket.

Den grundlæggende idé med konceptet er enkel. Der arbejdes med akustikplader i forskellige formater og med tre forskellige tykkelser. De forskellige tykkelser og geometriske former giver utallige kombinationsmuligheder, og frit farvevalg gør det også muligt at skabe et unikt akustikloft. Konceptet skaber arkitektonisk frihed, fleksibilitet og variation, både med hensyn til farver og form, uden at give afkald på funktion.

Materiale

PARAFON STEP er fremstillet af PAROC Stenuld, som er et fremragende materiale til lydabsorption, og som yderligere har den fordel, at det er helt ubrændbart. I STEP udnyttes kontrasten mellem stenuldens naturlige grove struktur på lydabsorbendernes synlige kanter og de glatte overflader, hvilket bidrager til at gøre konceptet endnu mere dynamisk og varieret. I første omgang blev PARAFON STEP lanceret til limning direkte på underlaget, men er nu også lanceret til montering i et nedhængt skinnesystem.

Præsentationen på Stockholm Furniture & Light Fair 2018

Messedeltagelse, aktiviteter og kampagne samt materialer til forskellige analoge og digitale kanaler blev udformet med fokus på enkelhed, taktilitet og varm minimalisme. Det var et stort skridt væk fra produktreklamer med salgstekster. I stedet for at komme med et budskab blev effekten baseret på at fremhæve materialer og vareprøver og fornemmelsen af dem, med en minimal mængde af information. På standen på møbelmessen blev der skabt en rumlighed og et miljø, som kunne ses på lang afstand, og som lokkede besøgende til. Der blev installeret nedhængte lofter uden vægge til at holde dem oppe, hvilket skabte en varm minimalisme og vakte folks nysgerrighed, og det var muligt at opleve loftet med flere sanser. Lanceringen er nu nomineret til Svenska Designpriset 2018 i kategorien Event.

PARAFON Step Planning Tool

Dette værktøj hjælper arkitekten med at planlægge sit næste PARAFON STEP-loft. Vælg Step-version (For Grids eller Direct), mønster og farve for at konfigurere løsningen, og få vist resultatet i en tredimensional visning. Planlægningsværktøjet giver mulighed for at lege med forskellige kombinationer og finde frem til den foretrukne løsning.

Firmaprofil

Paroc er en af Europas førende producenter af energieffektive og brandsikre isoleringsløsninger for nye og renoverede bygninger til søfarts-, offshore, akustiske og andre industrielle anvendelser. Gennem Parocs 80-årige historie har de opnået et ry for innovation, produktydelse, teknisk ekspertise og bæredygtighed. Parocs målsætning er at forblive en innovativ og pålidelig partner for et bæredygtigt byggemiljø.

Se mere på hjemmesiden

Kontakt:  tlf. 49 12 10 00

Referenceprojekter fra PAROC DANMARK

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Flerfamiliehuse, Mölndal, Sverige

Göteborg

Området Elisedal ligger i Krokslätt, beliggende i skråningerne mellem Guldhed...

Idrætsanlæg Knivsta, Sverige

Idrætsanlæg Knivsta, Sverige

Knivsta

“Centrum för idrott och kultur”, CIK, er Knivstas hidtil største byggeprojekt...

Kartonfabrikken Gruvön, Sverige

Kartonfabrikken Gruvön, Sverige

Grums

Den 12. december 2016 vedtog BillerudKorsnäs’ bestyrelse den største fremtids...

Myllypuro Campus, Helsingfors, Finland

Myllypuro Campus, Helsingfors, Finland

Helsinki

En ny campus for bygningskonstruktører og sundhedsstuderende er under opførel...