Parkeringshuset Havnemøllen i Aalborg modtager arkitekturpris

Annonce – Dato 25 jun 2019

I efteråret 2018 blev det nye parkeringshus mellem Nyhavnsgade og Østre Havnegade, der er opført af A. Enggaard A/S og tegnet af Sangberg Architects, tildelt Aalborg Kommunes Arkitekturpris 2018. Bedømmelseskomiteen fremhævede den lette og grafiske facadeløsning i aluminium, som varierer med solens og himlens lys dagen igennem, men også at parkeringshuset gerne måtte tjene som inspiration for nye infrastrukturanlæg i bybilledet fremover. P-huset er på syv etager og rummer 398 parkeringspladser.

Parkeringshuset Havnemøllen i Aalborg modtager arkitekturpris, Nordisk Profil Nordisk Profil A/S har leveret de naturanodiserede lameller af genbrugsaluminium

Facadesystem af 100% Green Aluminium

Præmieringen vakte også begejstring hos Nordisk Profil A/S, der har leveret parkeringshusets facadesystem og dermed har medvirket til at sætte et arkitektonisk aftryk i Aalborg. Napsu® facadelamelsystemet er et unikt aluminium-lamelsystem med mange forskellige anvendelsesmuligheder: Til facader og facaderenoveringer, parkeringshuse, garager, carporte, cykel- og affaldsrum, teknik- og solafskærmning m.m.

Nordisk Profil kan som de eneste nu tilbyde certifikater, der garanterer, at facadesystemerne er fremstillet af 100 % indsamlet og genanvendt aluminium.

På et Napsu® facadesystem kan der simpelthen udstedes et certifikat pr. ordre, som ikke bare garanterer, at der er tale om Green Aluminium, men som også deklarerer præcist hvor meget CO₂, der er sparet, og hvor meget af metallet, der er spild fra industrielle processer, og hvor meget der er indsamlet. Alle komponenter har ekstra lang levetid og kan efter endt brug nedtages, adskilles og genbruges til andre formål.

Systemopbygning

Lamelsystemet består af en monteringsskinne i aluminium, hvorpå lamellerne klikkes på uden brug af værktøj. Det betyder, at montagetiden er meget kort, og at mange omkostninger derved kan spares i forhold til traditionelle lamelløsninger, som ofte skal skrues eller nittes sammen. Lamellerne leveres overfladebehandlet – enten anodiseret eller pulverlakeret i RAL-farver efter ønske - afkortet på fix-længder (evt. smigskåret) direkte klar til montering. Ligeledes kan lamellerne leveres valsede eller med udstansede huller.

Napsu®-systemet indeholder en række unikke fordele:

  • System og klipsfunktion er ekstremt robust og kan tåle selv ekstreme vejrforhold
  • Kosteffektiv (det enkle Plug-and-Play-system er nemt og hurtigt at montere)
  • Højeste grad af Bæredygtighed
  • Ingen vedligehold
  • Plug and Play montering (Enkelt, hurtigt og med høj præcision)
  • Knivskarpt look (formstabil og uden synlige skruer)
  • Lameller kan udformes og designes projektspecifikt
  • Som at lege med byggeklodser, og kan monteres horisontalt, vertikalt og som loft eller tag

Lamellerne med det unikke patenterede kliksystem skaber rammen for levende arkitektur, skabt gennem lys, skygger, materialer og design - med andre ord: ”Frihed til at vælge”.

Firmaprofil

Nordisk Profil er en dansk virksomhed, som er specialister i aluminium og facadeløsninger. Nordisk Profil har de seneste 25 år været den professionelle samarbejdspartner, som er kendt for at skabe værdi for kunderne igennem høj faglighed, effektive processer, professionel samhandel samt excellent kundeservice.

Nordisk Profils facadeløsninger er i særklasse i forhold til kosteffektivitet, montagetid og vedligehold og bidrager derved til at skabe økonomisk tryghed i projektet. Systemerne er enkle, hurtige at montere med høj præcision og rummer en helt ny verden af kombinationer og muligheder, uanset om man vælger Woodfac®, Alufac® eller Napsu® facadesystemer. 

Mere om produktet Facadesystem med aluminium

Facadesystem med aluminium

100% bæredygtige facader med alu-lameller

Se projekter med alu-facader fra Nordisk Profil
EDP certifikat
Greenline certifikat
EPD certifikat

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Papirøen

Papirøen

Nybygning | København | 850 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 10 bygninger i København med 400 ...

Bella Center Ressource

Bella Center Ressource

København

Arkitekt: COBE & Vilhlem Lauritzen

Studieboliger i Hermodsgade

Studieboliger i Hermodsgade

Ombygning | København | 100 mio.kr

Ombygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i København med 130 l...

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Nybygning | Kolding | 50 mio.kr

Nybygning af gymnasium i Kolding på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt a...