Brug for inspiration til nye facadeløsninger?

Annonce – Dato 22 sep 2022

Facader skal være smukke, bryde bybilledet og skabe opmærksomhed. De skal også være funktionelle, vedligeholdelsesfrie og egne sig til nordiske klimaforhold. Og ikke mindst skal de være brandsikre, bæredygtige og bidrage til en mere klimaneutral klode.

P-hus Royal Arena, København P-hus Royal Arena, København

Facader der opfylder mange krav og ønsker

I dag stilles der mange krav til facadeløsninger og heldigvis, hvis man spørger Nordisk Profil: ”Det er nemlig med til at øge bevidstheden og kvaliteten i byggeriet”, understreger Jørgen Tøtterup, CEO og partner i Nordisk Profil og fortsætter:

”Det er især brandsikkerhed, bæredygtighed og montering af facadesystemer, som er afgørende parametre for valg af facadeløsning”.

Nordisk Profil har udviklet patenterede danske facadeløsninger, i både træ og aluminium, der netop lever op til BR18's brandkrav.

Få styr på den passive brandsikring

Hos Nordisk Profil er projektets brandstrategirapport mindst lige så vigtig en del af projektet, som facadetegninger. De brandtekniske krav er som oftest med til at sætte ”rammerne” for både materialevalg, dimensioner, design og økonomi. Og jo før i projektfasen disse forhold diskuteres og afklares, jo færre ”udfordringer” i den efterfølgende proces. Derfor yder Nordisk Profil også rådgivning og professionel indsigt, når der er ønske om facader med trælameller.

”I Nordisk Profil har vi styr på den passive brandsikring via End Use klassifikationstest iht. EN 13501-1 efter standarden EN 13823 (svarende til præ-accepteret løsning) samt den tilhørende brandtekniske dokumentation på alle vores facadeløsninger”, fortæller Jørgen Tøtterup og understreger:

”Facadesystemerne er markedets eneste opsatte facadesystem, der er klassifikationstestet og bestået til B-s1,d0 / B-s2,d0, hvilket vi er utroligt stolte af”, slutter Jørgen Tøtterup.Sorø BioenergiSorø Bioenergi

Vælg facader med omhu for klimaet

Respekt for klimabelastninger og et ønske om at bygge bæredygtigt, er også en meget afgørende faktor, når en facadeløsning skal vælges. Som leverandør er det derfor vigtigt at kunne leve op til bæredygtige leverancer, der har omhu for klimaet.

Grundtanken bag Nordisk Profils forretning er et bæredygtigt DNA, der bygger på udvikling og produktion af bæredygtige facadesystemer men også et ansvar for at rådgive og samarbejde med kunden om løsninger, der skaber balance mellem økonomi, kvalitet, udførelse, drift og vedligehold.

Helt konkret leverer Nordisk Profil markedets bedste EPD-værdier i forhold til bæredygtighed. En facade med Greenline Aluminium, som er indsamlet og genanvendt aluminium, har nemlig kun et klimaaftryk på 0,89 kg CO2 pr. kg. aluminium.facadeløsninger far nordisk profilP-hus Østre Havn, Aalborg

Unikke fordele ved valg af facader fra Nordisk Profil:

  • Facadesystemerne består af træ, der enten er FSC®- eller PEFC™-certificeret og af aluminium, der kan dokumenteres 100 % indsamlet og genanvendt.
  • Markedets eneste 100 % bæredygtige facadesystem med en miljøbelastning på kun 0,89 kg CO₂ pr. kg aluminium.
  • Opsat facadesystem i træ og aluminium, er det eneste produkt på markedet, der er End Use klassifikationstestet og bestået til B-s1,d0 / B-s2,d0. 
  • Facadesystemerne har indbygget termisk bevægelse.
  • Kræver ingen vedligehold.  
  • Facaderne har et knivskarpt look, er formstabil og uden synlige skruer.
  • Facaderne kan designes præcis som det ønskes.

Yderligere information: www.nordisk-profil.dk / np@nordisk-profil.dk / tlf. 45 166 100

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Vallensbæk Stationstorv Syd

Vallensbæk Stationstorv Syd

Nybygning | Vallensbæk | 50 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i Vallensbæk med 40 lejligh...

Risskov Brynet - Område 7

Risskov Brynet - Område 7

Nybygning | Aarhus | 155 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aarhus med 128 lejligheder på 8 etager hvor den en...

HEH Horsens Hospital

HEH Horsens Hospital

Tj.ydelse/Indkøb | Horsens

P-Huset Aalborg

P-Huset Aalborg

Nybygning | Aalborg | 350 Mio.kr

Nybygning af erhvervscenter i Aalborg med 300 lejligheder på 20 etager hvor d...