Brandsikre facader med trælameller

Annonce – Dato 21 Apr 2022

Brandsikre facader med trælameller

Ungdomsboliger Hermodsgade, København, Arkitekt: Holscher Nordberg, Facade: 1.600 m2 Woodfac Panel, 42x42/42x126 mm Thermoask lameller, brandklasse B-s1,d0

Tænk brandsikkerhed i projektfasen

De brandtekniske krav, BR18 forhold og ikke mindst dokumentation i forbindelse med facadeløsninger med træ bliver som oftest gjort til en væsentlig risikofaktor og et større problem, end det i virkeligheden er.

Hvis man som facadeleverandør kan levere End Use testede systemløsninger, har styr på de lovmæssige BR18 krav og ikke mindst den brandtekniske dokumentation, så er brandsikre facader med trælameller ikke en udfordring, tværtimod – dette kan løses med Woodfac facadeløsninger fra Nordisk Profil A/S.

Hos Nordisk Profil er projektets brandstrategirapport mindst lige så vigtig en del af projektet, som facadetegninger. De brandtekniske krav er som oftest med til at sætte ”rammerne” for både materialevalg, dimensioner, design og økonomi. Og jo før i projektfasen disse forhold diskuteres og afklares, jo færre ”udfordringer” i den efterfølgende proces.

Billede tv: Menu Søndervig, Arkitekt: Bay Arch, Facade: 400 m2 Woodfac Panel, 34x34 mm Thermofyr lameller, brandklasse B-s2,d0
Billede th: Bella Centret, København, Arkitekt: Cobe, Facade: 1.000 m2 Woodfac Click, 34x34/34x85 mm Thermofyr lameller, brandklasse B-s2,d0

Brandteknisk sparringspartner

I Bygningsreglementets kapital 5 – Brand, og tilhørende vejledningen, er reglerne mange og tolkning af disse forskellige, men der er en brandsikker vej.

Nordisk Profil er specialister omkring brandklasser, krav, regler og dokumentationsbehov for facadeløsninger med trælameller og fungerer derfor som professionel sparringspartner for både brandrådgivere, arkitekter, entreprenører, bygherre og montører. Som en del af samarbejdet med Nordisk Profil er du sikret indsigt i, og professionel brandteknisk sparring omkring bl.a.:

  • Gennemgang af, og professionel sparring på brandstrategirapport
  • Muligheder for materialevalg og design ift. brandklasse krav
  • Brandtekniske regler omkring hovedfacade og klimaskærm
  • Byggeriets brandklasse på baggrund af risikoklasse og metode for dokumentation af brandsikkerheden
  • Facadebeklædningens muligheder og variabler ift. BR18
  • Nødvendig brandteknisk dokumentation: Præaccepterede løsninger, komparativ analyse, brandteknisk dimensionering eller orienterende brandprøvning
  • Økonomisk optimering af facadeløsning

… alt med udgangspunkt i, at skabe en brandsikker facade.

Billede tv: EN 13823 End Use systemtest, Billede th: ISO 13785-1 facade test

Test og dokumentation

Nordisk Profil End Use tester og dokumenterer alle deres facadeløsninger iht. EN 13501-1 efter standarden EN 13823, hvilket betyder, at den systemløsning der anvendes i projektet, er den systemløsning der er testet.

Nordisk Profil har gennem flere år haft tæt samarbejde med DBI, hvilket bl.a. betyder, at samarbejdspartnere, efter aftale, kan kontakte DBI´s specialister direkte ift. sparring på Nordisk Profils dokumentation fra de forskellige brandtest.

Ud over dokumentation via prøvningsrapporter og klassifikationstest har Nordisk Profil i samarbejde med DBI ligeledes udført, testet og bestået Reaction-to-fire facade test iht. ISO 13785-1 til klassifikation B-s1,d0.

Få mere information om de brandsikre trælameller, kontakt Nordisk Profil på np@nordisk-profil.dk eller på
tlf.: 45 166 100.

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Vallensbæk Stationstorv Syd

Vallensbæk Stationstorv Syd

Nybygning | Vallensbæk | 50 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i Vallensbæk med 40 lejligh...

Risskov Brynet - Område 7

Risskov Brynet - Område 7

Nybygning | Aarhus | 155 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aarhus med 128 lejligheder på 8 etager hvor den en...

HEH Horsens Hospital

HEH Horsens Hospital

Tj.ydelse/Indkøb | Horsens

P-Huset Aalborg

P-Huset Aalborg

Nybygning | Aalborg | 350 Mio.kr

Nybygning af erhvervscenter i Aalborg med 300 lejligheder på 20 etager hvor d...