Brandgodkendte trælameller med fuld dokumentation

Annonce – Dato 30 mar 2023

Det behøver ikke være svært at forene æstetik og lovmæssige brandkrav. Det handler blot om at vælge den ”rigtige” facadeløsning tidligt i projektfasen.

Nordisk Profil - Brandgodkendte trælameller

Comwell Middelfart

Træ er ikke en hindring for en brandsikker og samtidig flot facade

Træ er et smukt, enkelt, levende, naturligt og ikke mindst et bæredygtigt materiale, der nemt kan kombineres og forenes med andre materialer.

Hos Nordisk Profil er træ et bærende element i deres facadeløsninger. Deres produktlinje hedder Woodfac – et facadesystem med trælameller på en bagvedliggende aluminiumstruktur.

Når man siger træ, siger man også ”styr på brandsikkerhed”. Og dét er netop en udfordring, som Nordisk Profil ofte møder: ”Vi taler med mange som egentlig har fravalgt en facade i træ grundet de brandtekniske krav. Bygningsreglementet kapitel 5 kan nemlig være en stor mundfuld. Men Nordisk Profil har styr på den passive brandsikring og ikke mindst, er vores produkter End Use klassifikationstestet og bestået med højeste brandklasse, B-s1,d0 og B-s2,d0, afhængig af træsort”, fortæller Jørgen Sørensen, CEO i Nordisk Profil.

Nordisk Profil - Ungdomsboliger i Hermodsgade

Ungdomsboliger i Hermodsgade, København

Garanti for dokumenteret brandtest iht. BR18

Nordisk Profil er specialist i brandklasser, krav, regler og dokumentationsbehov for facadeløsninger med trælameller. De tilbyder sparring og rådgivning om brandstrategirapport, om materialevalg og design ift. brandklassekrav og BR18 til hovedfacade og klimaskærm.

Men Nordisk Profil giver mere end råd og vejledning. De har styr på brandsikkerheden i deres facadeprodukter: ”Vi End Use tester og dokumenterer alle vores facadeløsninger iht. EN 13501-1 efter standarden EN 13823. Det betyder, at den systemløsning, der anvendes i byggeprojektet, er klassifikationstestet og godkendt”, understreger Jørgen.

Guide til valg af trælamellers træsort

Træfacader har mange muligheder. Det vigtigste er blot at vælge en træsort til facadens lameller, der både sikrer det ønskede udtryk på facaden og lever op til væsentlige faktorer som lang levetid, formstabilitet og dokumenteret brandklasse.

Nordisk Profil anvender kun træ, der er FSC® eller PEFC™ certificeret og kommer fra bæredygtige forvaltede skove med sporbarhed og legalitet i værdikæden.

Her har du en oversigt over de lameller, som kan vælges med en facadeløsning fra Nordisk Profil.

Nordisk Profil - Guide til valg af trælamellers træsort

Garanti for træets brandimprægnering – EN 16755:2017

Det er ikke nok med brandsikre lameller! Afgørende er det, at facadeløsningen er holdbar i mange år frem. Med en løsning fra Nordisk Profil er der dokumenteret garanti for, at den anvendte brandhæmmer forbliver og opretholder de brandtekniske egenskaber i træets levetid.

Over tid kan de brandtekniske egenskaber i træet, jfr. EN 16755, dokumenteres dels gennem måling af det brandimprægnerede produkts hygroskopiske egenskaber og dels gennem en accelereret vejrtest (holdbarhed), svarende til cirka 130 år regn og UV-påvirkning. Dette er testet og dokumenteret af 3. part i samarbejde med Nordisk Profil.

Vil du vide mere, kontakt Nordisk Profil på tlf. 45 166 100 eller send en mail på np@nordisk-profil.dk.

Læs mere om Nordisk Profils løsninger her

Mere om produktet Brandsikker lamelløsning

Brandsikker lamelløsning

Løsninger der er End Use testet og brandteknisk dokumenteret

EPD certifikat

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Papirøen

Papirøen

Nybygning | København | 850 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 10 bygninger i København med 400 ...

Bella Center Ressource

Bella Center Ressource

København

Arkitekt: COBE & Vilhlem Lauritzen

Studieboliger i Hermodsgade

Studieboliger i Hermodsgade

Ombygning | København | 100 mio.kr

Ombygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i København med 130 l...

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Nybygning | Kolding | 50 mio.kr

Nybygning af gymnasium i Kolding på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt a...