Skab unikke bæredygtige facader

Annonce – Dato 27 jun 2023

Nordisk Profil A/S er specialist i bæredygtige facadeløsninger og leverandør af patenterede danske facade­systemer, der højner den arkitektoniske frihed og sætter nye standarder for bygningers facad­er.

SDU Sund i Odense med Woodfac Click facadesystemSDU Sund i Odense med Woodfac Click facadesystem

Kræv dokumentation, når der vælges facadeleverandør

Bæredygtigt byggeri er i dag i høj kurs. Flere og flere efterspørger bæredygtige løsninger og har det højest på ønskelisten, når der skal findes en leverandør til facadeopsætningen.

Nordisk Profil oplever den stigende interesse og ikke mindst (naturlige) forventning om en leverandør, der kan dokumentere en bæredygtig værdikæde og produkter.

”Som en virksomhed der udvikler og producerer facadeløsninger, er det vores ansvar at bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling i byggebranchen, hvorfor det også er helt naturligt for os give vores kunder de bedste løsninger og valgmuligheder og fokusere på bæredygtighed i hele byggefasen lige fra designskitse til opsat facade”, udtaler CEO & Partner, Jørgen Tøtterup.

I Nordisk Profil er bæredygtighed derfor også en naturlig del af deres DNA, og de tager aktivt stilling til, hvordan facader designes, opføres og vedligeholdes. Det er nødvendigt for at kunne imødegå et projekts interessenter samt deres krav og ambition om bæredygtige løsninger.

Høje Haver i Ballerup med Woodfac Click facadesystemHøje Haver i Ballerup med Woodfac Click facadesystem

Facadelameller med markedets bedste dokumentation

En af de fantastiske muligheder, som Nordisk Profils facadesystemer tilbyder, er valget mellem lameller i træ eller aluminium. Dette giver mulighed for at give facaden mange udtryk og et design, der aldrig er ens. Lamellerne kan nemlig monteres horisontalt, vertikalt og som tag eller loft. Det er kun kreativiteten, der sætter grænser.

Træ giver en varm og naturlig facade, der uanset design altid matcher sine omgivelser. Lamellerne patinerer smukt over tid, men ønskes en facade i flotte grålige nuancer og en ensartet patinering på hele facaden fra første opsatte lamel, lader det sig gøre med præpatinerede lameller.

Alulameller giver et moderne og strømlinet udtryk og i kombinationen af lamelstørrelser og placering, kan der skabes et spændende og varieret udtryk. Nordisk Profil har bl.a. leveret facadeløsninger med alulameller til mange P-huse, der med sine størrelser og design, bryder bybilledet på elegant vis.

Designet er grundstenen for en flot facade. Men vigtigst er, at dokumentation for både bæredygtighed og brandsikkerhed er i orden. Og dét har Nordisk Profil styr på i kombination med markedets bedste EPD-værdier:

Træ

Trælameller er fremstillet af FSC® og PEFC™ certificeret træ. Dette garanterer ansvarligt og bæredygtigt skovbrug og sporbarhed gennem hele forsyningskæden. Thermobehandlingen sikrer formstabilitet og unik levetid med en holdbarhed op til +50 år, afhængig af træsorten.

Brandhæmmer

Til trælamellernes imprægnering benyttes kun Burnblocks brandimprægnering. Den er 100% giftfri, miljøvenlig og naturlig nedbrydelig. Det er også markedets eneste brandhæmmer, der har opnået akkreditering, godkendelse og fuld klassifikation i henhold til EN 16755.

Greenline aluminium

Nordisk Profil har markedets eneste bæredygtige facadesystem med certificeret bæredygtig Greenline Aluminium. Greenline Aluminium er produceret af 100% indsamlet og genanvendt aluminium og bruger kun 5% af den energi, der bruges til at fremstille primær aluminium.

P-hus Havnemøllen i AalborgP-hus Havnemøllen i Aalborg med Napsu faccadesystem

Mød Nordisk Profil på UIA fra den 2-6. juli

Som førende leverandør inden for eksklusive og bæredygtige facadeløsninger, deltager Nordisk Profil i dette års store World Congress of Architects, UIA. En konference, der samler arkitekter, designere og branchefagfolk fra hele verden for at diskutere og præsentere innovative løsninger inden for bæredygtigt byggeri.

Nordisk Profil byder velkommen til en demonstration af deres facadesystemer og til en snak om fremtidens bygninger med fokus på lang levetid, materialernes bæredygtighed og den arkitektoniske frihed til at skabe unikke udtryk. Alt sammen komponenter, der kan bidrage til at opfylde de mest ambitiøse bæredygtighedsmål.

Vil du vide mere, kontakt Nordisk Profil på tlf. 45 166 100 eller send en mail på np@nordisk-profil.dk.

Læs om Nordisk Profils facadeløsninger her.

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Papirøen

Papirøen

Nybygning | København | 850 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 10 bygninger i København med 400 ...

Bella Center Ressource

Bella Center Ressource

København

Arkitekt: COBE & Vilhlem Lauritzen

Studieboliger i Hermodsgade

Studieboliger i Hermodsgade

Ombygning | København | 100 mio.kr

Ombygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i København med 130 l...

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Hansenberg Tekniske Gymnasium

Nybygning | Kolding | 50 mio.kr

Nybygning af gymnasium i Kolding på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt a...