Gør industrielle bygninger præsentable og bæredygtige

Annonce – Dato 11 okt 2022

Det ligger måske ikke lige for at udsmykke industrielle bygninger med flotte facader, men hvorfor ikke gøre dem præsentable og lade dem matche omgivelserne omkring sig? Sorø Bioenergi, hvis facade brydes med trælameller fra Nordisk Profil, er et flot eksempel på dette.

Nordisk Profil - Bioenergianlæg med fokus på det udvendige look

Bioenergianlæg med fokus på det udvendige look

Industrielle anlæg er til at få øje på, og ofte toner de frem som store bastante bygninger med et ”tungt” industrielt udtryk. Men sådan skulle opførelsen af Sorø Bioenergi ikke fremstå. Arkitekten ønskede en træfacade, som den udførende entreprenør, Østermark Entreprenørforretning, fandt en bæredygtig og ikke mindst brandsikker løsning på.

Det var afgørende at finde et facadesystem, der kunne leve op til arkitektens ønskede sektionsdelinger på facaden, og samtidig skulle facaden være enkel at montere”, fortæller projektleder Anders Dybdahl, fra Østermark Entreprenørforretning og fortsætter:

Samtidig skal vi også tænke i bæredygtige løsninger, og når vi nu havde med et bioenergianlæg at gøre, var fokus på genanvendelige materialer også vigtigt. Ligesom dokumenteret brandsikkerhed til dele af bygningen var afgørende. Og alt dette, plus muligheden for at få en facade af høj kvalitet med lang levetid, blev udslagsgivende for valget af Nordisk Profil”.

Og til spørgsmålet om tilfredsheden med facaden, fremhæver Anders: ”Det jo bare fantastisk, at det færdige resultat lever 100 % op til vores forventninger – set ud fra diverse tegninger og mock-ups”.

Nordisk Profil - Brandsikre og vedligeholdelsesfrie facadesystemer

Det enkle, brandsikre og vedligeholdelsesfrie facadesystem

Løsningen, der blev valgt til Sorø Bioenergi, er Nordisk Profil’s patenterede facadesystem, der hedder Woodfac Click.

Woodfac Click er trælameller med en bagvedliggende aluminiumstruktur. Det giver indkig til bygningens bærende facade, hvilket gør det muligt at skabe en levende arkitektur. Ligeledes kan lamellerne designes og sammensættes i lige præcis de længder og dimensioner, som ønskes. Det gør løsningen anvendelig til alle former for nybyggeri og renovering.

Nordisk Profil - Woodfac facadesystem

Kvalitet og professionelt samarbejde skal forenes

I Nordisk Profil er succeskriteriet ikke kun at bryde bybilledet med smukke facadeløsninger. Det handler i lige så høj grad om det gode samarbejde med kunderne.

Nordisk Profil leverer ikke standardløsninger, hvilket også stiller krav til et professionelt og sparringsrigt samarbejde med kunden. Det betyder, at Nordisk Profil er i tæt dialog med både entreprenør, arkitekt og øvrige aktører lige fra designfasen henover projekteringsfasen til levering af facaden og den afsluttende montage.

Anders, som ansvarlig projektleder for Sorø Bioenergi, fremhæver også Nordisk Profil’s rolle fra valg af leverance til færdige resultat:

Det er ikke uden betydning at vælge en leverandør, som tager en aktiv rolle i samarbejdet med os, og som er løsningsorienteret hele processen igennem. Det er nødvendigt for at komme godt i mål men også for at komme nemmere i mål og undgå fejl undervejs – som fx når der skal styr på brandgodkendelserne, når der forekommer arkitektoniske ændringer, eller når montagen skal køre på skinner. Alt dette har Nordisk Profil hjulpet med, og vi har været i tæt dialog fra første mock-up til sidste lamel blev monteret”.

Unikke fordele ved Woodfac facadesystem 

  • Brandteknisk End Use systemtestet og godkendt iht. BR18
  • Vedligeholdelsesfri
  • Ingen synlige skruer
  • Indbygget termisk bevægelse
  • Ubegrænset designfrihed

Yderligere information: www.nordisk-profil.dk / np@nordisk-profil.dk / tlf. 45 166 100.

Mere om produktet Facadesystem med træ

Facadesystem med træ

Brandsikre og bæredygtige facader med trælameller

Træfacader

Træfacader

Se projekter med træfacader fra Nordisk Profil

Læs mere

BÆREDYGTIGHEDSRAPPORT
EDP certifikat
Greenline certifikat
EPD certifikat

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Vallensbæk Stationstorv Syd

Vallensbæk Stationstorv Syd

Nybygning | Vallensbæk | 50 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i Vallensbæk med 40 lejligh...

Risskov Brynet - Område 7

Risskov Brynet - Område 7

Nybygning | Aarhus | 155 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aarhus med 128 lejligheder på 8 etager hvor den en...

HEH Horsens Hospital

HEH Horsens Hospital

Tj.ydelse/Indkøb | Horsens

P-Huset Aalborg

P-Huset Aalborg

Nybygning | Aalborg | 350 Mio.kr

Nybygning af erhvervscenter i Aalborg med 300 lejligheder på 20 etager hvor d...