Ubegrænset kreativitet uden brandtekniske forhindringer

Annonce – Dato 19 maj 2022

Frihed til at vælge er et afgørende parameter, når nye bygninger og facader skal designes. Jo færre begrænsninger i forhold til design, materiale, leverancer og montering, jo bedre. Hos Nordisk Profil sørger de for frihed til at vælge, samtidig med de leverer skræddersyede facadeløsninger i bæredygtige og brandsikre materialer.

Royal Arena, Nordisk profil facader

Vælg naturens smukkeste materiale

Hvorfor ikke vælge en facadeløsning, der forankrer naturens rene look og samtidig er bæredygtig og brandsikker? Dette er netop muligt med Woodfac facadeløsninger.

Woodfac er Nordisk Profils unikke patenterede facadesystem med trælameller på en aluminiumstruktur. Det giver bygninger et smukt og naturligt udtryk, der matcher omgivelser og miljø.

Trælamellerne kan kombineres horisontalt som vertikalt og har næsten ubegrænsede arkitektoniske udfoldelsesmuligheder. Der er således frit valg til at udfolde ønsker til facaden – både i forhold til materialer, dimensioner og design.

Hermodsgade, Nordisk Profils Woodfac facadesystem

TO SYSTEMER - CLICK ELLER PANEL

Med en Woodfac løsning kan der vælges mellem to systemer, alt efter ønske til facadens funktion og udseende. Den ene mulighed er Woodfac Click, der fungerer som et ”åbent” system i form af frit udsyn til bygningens bærende facade. Det giver fantastiske muligheder for at skabe et levende udtryk gennem lys, skygger og kombinationen af forskellige materialer.

Til Click-systemet tilbydes hjørneløsninger, forskellige afdækningsprofiler, løsning til buede facader samt forstærkningsprofiler, der muliggør stort frit spænd både horisontalt og vertikalt.

Skal facaden fungere som en lukket klimaskærm og beskytte bygningen mod vejrpåvirkninger, er Woodfac Panel den rette løsning. Det lukkede system har en bagvedliggende ventilation der sikrer, at facaden kan ånde.

Til Woodfac Panel tilbydes et bredt program af profiler i forbindelse med afslutning og indramning af døre, vinduer og andre facadeelementer. Resultatet er en facade, der fremstår komplet uden pladeinddækninger, synlige skruer o. lign.

Nordisk Profil leverer alle delkomponenter, så det kun er nødvendigt med én leverandør til hele facadeløsningen.

Nordisk Profils Woodfac facadesystem og facadeløsning

Det bæredygtige og brandsikre valg

Fremtidens byggeri må og skal tage ansvar for miljøet omkring sig og for hele klimaet i bred forstand. Med facadeløsninger fra Nordisk Profil er der garanti for et bæredygtigt valg. Graden af bæredygtighed er dog helt op til kunden. Er ønsket en 100 % bæredygtig facade, kan det leveres med Green Aluminium, som er højeste grad af bæredygtighed, Det er nemlig produceret af 100 % indsamlet og genanvendt aluminium med CO2-aftryk på kun 0,89 kg.

Ligeledes anvender Nordisk Profil kun træ med garanti for ansvarligt og bæredygtigt skovbrug. Ønskede trælameller til en Woodfac løsning vil derfor altid være fremstillet af FSC® eller PEFC™ certificeret træ. Samtidig er trælamellernes brandimprægnering fra Burnblock 100% giftfri, miljøvenlig og naturlig nedbrydelig.

Et andet meget vigtigt paramter er brandsikkerheden. Her tilbyder Nordisk Profil markedets eneste facadeløsning, der er End Use testet og godkendt iht. BR18 og bestået til B-s1,d0 / B-s2,d0 - afhængig af træsort.

Mød Nordisk Profil på Build in Wood Den 18. og 19. maj

Nordisk Profil deltager på Danmarks største trækonference i København. Her er de klar til en snak om bæredygtige og brandsikre facader med træ, der sætter nye standarder for byggeri. Se hvordan Woodfac lamelfacader fungerer, hvor enkelt systemet monteres og få mere af vide om den brandtekniske dokumentation.

Referenceprojekter fra Nordisk Profil A/S

Vallensbæk Stationstorv Syd

Vallensbæk Stationstorv Syd

Nybygning | Vallensbæk | 50 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i Vallensbæk med 40 lejligh...

Risskov Brynet - Område 7

Risskov Brynet - Område 7

Nybygning | Aarhus | 155 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aarhus med 128 lejligheder på 8 etager hvor den en...

HEH Horsens Hospital

HEH Horsens Hospital

Tj.ydelse/Indkøb | Horsens

P-Huset Aalborg

P-Huset Aalborg

Nybygning | Aalborg | 350 Mio.kr

Nybygning af erhvervscenter i Aalborg med 300 lejligheder på 20 etager hvor d...