Forkort byggetiden med Grøn Standard fundamenter

Annonce – Dato 1 Dec 2020

II Næstved er Entreprenøren Holbøll flere måneder foran planen for funderingsentreprisen på 82 rækkehuse i Gaulumparken. Det skyldes blandt andet de lette Grøn Standard-elementer, som både sparer tid i byggeprocessen.

De første 50 fundamenter i BoligNæstveds Gaulumparken skal først være færdige til april. Men de er afleveret allerede nu og inden midten af december vil de sidste være klar. Processen på byggepladsen kører i et ualmindeligt højt tempo, fordi totalentreprenøren Hoffmann har valgt Grøn Standard-fundamenter fra Sundolitt.

 funderingsentreprisen på 82 rækkehuse i Gaulumparke

“Traditionelle fundamenter tager længere tid. Det her er en god løsning, fordi vi kan lægge fundamentet til et helt hus i løbet af en formiddag. Så snart jorden er rettet til, er det bare at lægge elementerne ud i hånden, for de vejer ingenting,” fortæller Kevin Petersen, projektleder hos Holbøll.

Andre fundament-blokke vejer så meget, at håndværkerne skal bruge maskiner til at flytte dem på plads. Og det tager tid at sætte gang i og flytte på maskinerne. Med Grøn Standard lægger man først en plant stabilt underlag og samler derefter de lette EPS-blokke direkte ovenpå. Blokkene har en rende, som soklen støbes i. Når alle blokkene i fundamentet er på plads, bliver betonen støbt direkte ovenpå.

Stor betydning for arbejdsmiljøet

Når soklen er støbt, skal ydersiden af EPS-blokkene skæres af, så soklen står frit. Medarbejderne fra Holbøll har så stort fokus på deres arbejdsmiljø, at de selv udviklede en skæremekanisme på specialbeslag med et skaft, så de kan gå oprejst, mens de skærer.

“Nu kan vi skære soklen til et helt hus på ingen tid helt uden at ligge på knæ. Vi skal med denne løsning ikke skære og tilpasse tunge sten i en uheldig arbejdsstilling,” fortæller Kevin Petersen.

Grøn Standard-fundamenter består af 98 % luft indkapslet i 2 % genanvendeligt polystyren. Sundolitt har udviklet elementerne, så de kan bære byggerier op til to plan. Det spild, der opstår ved brug af Grøn Standard indsamles og indgår i produktionen af nye elementer. Med systemet alene reduceres CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.

Fakta om Grøn Standard

100 % genanvendeligt EPS, bestående af 98 % luft indkapslet i to procent genanvendeligt polystyren. EPS indsamles og genanvendes 100 procent i de fleste danske kommuner. Med systemet reduceres CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.

Læs mere om Grøn Standard på grønstandard.dk

Mere om produktet Sundolitt Fundering

Sundolitt Fundering

Sundolitt Fundering reducerer udgravning og støbning

Sundolitt Funderingssystem
Fundament-elementer

Fundament-elementer

Sundolitt Fundering

Læs mere

Fundering U- og L-sokkel

Fundering U- og L-sokkel

Sundolitt reducerer CO2-udledning

Læs mere

Fundering Sundolitt MX250 deklaration
Fundering Sundolitt MX300 deklaration
Fundering Sundolitt MX400 deklaration
Sundolitt MX300 L-element
Sundolitt MX300 U-element
Fundamentselementer video

Fundamentselementer video

Udførelsen af fundamenter og terrændæk vist som princip-animation

Læs mere

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...