BR23: Sundolitt viser tre veje til CO2 reduktion i byggeriet

Annonce – Dato 23 Feb 2023

Kravet om LCA og grænseværdier for CO2 udledning i byggeriet har sat turbo på CO2 reduktioner hos landets materialeproducenter. Hos Sundolitt, viser man hele tre veje til COreduktion på byggeriets isolering.

CO reduktion med Grøn Standard, grå EPS og genanvendte termokasser

Grøn Standard – let fundering, der sparer beton

Grøn Standard anvendes til terrændæk, gulv, væg og tag og byder på flere attraktive fordele. 
Nem håndtering på byggepladsen af de lette materialer forbedrer arbejdsmiljøet og optimerer byggeprocessen. Dertil kommer en ikke uvæsentlig besparelse på beton i fundamentet. På et parcelhus på 145 m2 kan en besparelse typisk være på ca. 19m3 beton, hvilket giver en ikke uvæsentlig kontant besparelse i byggeriet.  
Grøn Standard bruges til alle former for byggeri indtil to etager- fra almindelige teglstensparcelhuse til træhuse og større boligprojekter med mange boliger.

Grøn Standard – let fundering, der sparer beton

White to Grey – 20% Materialebesparelse og 13% mindre CO2

Mindre Råstof, bedre isoleringsevne og mindre COfor pengene. Sådan lyder Sundolitts argumenter i kampagnen ”White to Grey”, der informerer om de markante CObesparelser, man kan opnå ved at vælge grå Sundolitt Climate fremfor hvid EPS-isolering. Ved brug af grå Sundolitt Climate får man en højeffektiv isolering, der sænker materialeforbruget med ca. 20% og reducerer isoleringens COaftryk med ca. 13%. Materialebesparelsen skyldes en langt bedre isoleringsevne, der gør at den ønskede U-værdi kan opnås med mindre isoleringstykkelse. Det giver mere plads i byggeriet, på byggepladsen og kræver mindre transport. Råmaterialet til den grå Sundolitt Climate, de mørkegrå Grafit-holdige perler Sunde Arctic, ekspanderes i produktionen og kommer fra Sundolitt selv, der producerer dem ved hjælp af bl.a. vandkraft. Den forbedrede isoleringsevne skyldes materialets reflekterende evne i grafitten, der reducerer tab af varmestråling. Den grå Sundolitt Climate bruges til såvel terrændæk som til tagisolering, hvor den slankere tagkonstruktion giver arkitektoniske fordele. White to Grey er et initiativ under Sundolitts klimastrategi Sundolitt BalanceTM, der skal gøre Sundolitt klimaneutral og senere klimapositiv.

BR23: Sundolitt viser tre veje til CO2 reduktion i byggeriet

Sundolitt 2nd Life – gamle termokasser bliver til ny isolering

Sværmer du til cirkularitet og genanvendelse, så se nærmere på Sundolitt 2nd Life, en isolering, der er fabrikeret med genanvendt EPS fra eksempelvis termokasser, returneret fra fødevareindustrien. For hvert kilo EPS der genanvendes, reducerer Sundolitt miljøpåvirkningen med 5,5 kg CO2. Dertil kommer en klækkelig vandbesparelse på 30 liter vand pr. kilo genanvendt EPS.

Læs mere om COreduktion i terrændæk, gulv, væg og tag her – eller mød Sundolitt på årets BYGGERI messe den 21-24 marts.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...