Nye byggekrav baner vejen for bedre isolering

Annonce – Dato 20 Dec 2022

Kravet om livscyklus-analyse og max CO2 udledning på 12 kg CO2 pr kvadratmeter/år på byggerier over 1000 m2, stiller fra januar nye krav til bygherrer og entreprenører. Valg af isolering spiller en væsentlig rolle for bygningens CO2 udledning i både opførsel og drift. - Tænk gråt og cirkulært, lyder rådet fra Sundolitt, der har succes med EPS-isolering til fundament, terrændæk, ydervægge og tagkonstruktioner.

Sundolitt - Isolering

Lovændringen, der træder i kraft til januar, er første step af flere CO2 nedtrapninger, der indføres over en årrække mod 2030. Det nye CO2 krav dækker både bygningens opførsel og drift – i begge faser spiller valget af isolering en vigtig rolle.

Sundolitt Climate sparer CO2 i både opførelse og drift

Anvendelse af EPS-fundamenter har vundet stor udbredelse i dansk byggeri. Faktisk er mere end 25.000 bygninger i dag opført med EPS-fundamenter, vurderer man i EPS-branchen. Metoden sikrer markante klimagevinster men også mere effektive byggeprocesser, fordi man i kraft af EPS materialets lette vægt får et bedre arbejdsmiljø på byggepladsen. Og så sparer det CO2 gennem hele processen - fra transport til udlægning.

Et af Sundolitts mest populære løsninger er Sundolitt Climate, der er lavet af grå EPS. Den grå Sundolitt Climate har ca. 20% bedre isoleringsevne end den almindelige hvide EPS, og er dermed både materiale- og pladsbesparende i byggeriet.

Brug bedre isolering – ikke mere!

Med fokus på bygningernes energibesparelser og CO2 udledning i drift, fristes man måske til at tro, at jo mere isolering man bruger, jo bedre er det. Men der tager man fejl.

Med den bæredygtige tankegang, som Sundolitts Grøn Standard er funderet på, gælder det om at få maksimal isoleringsevne med begrænset materialeforbrug. Det handler derfor ikke om at bruge mere isolering, men om at bruge bedre isolering.

Jeg tror de nye byggekrav vil bane vejen for grå Sundolitt Climate, fordi man her får maksimal isoleringsevne i kombination med lavt materialeforbrug og en slankere konstruktion. Det giver arkitektoniske fordele, fordi isoleringen fylder mindre i konstruktionen. Det rigtige valg af EPS-isolering påvirker energibesparelsen i hele byggeriets levetid og spiller derfor en vigtig rolle i byggeriets livscyklus.”, fortæller direktør i Sundolitt Danmark Henrik Valsylyeva.

Sundolitt - Brug bedre isolering - ikke mere!

Sundolitt 2nd life øger den cirkulære økonomiSundolitt 2nd Life – øger den cirkulære økonomi i byggeriet

Ønsker man ud over en effektiv isolering også at øge byggeriets cirkulære økonomi, kan man vælge Sundolitt 2nd Life isolering, der er lavet med genanvendt EPS fra fødevareindustrien. - En mulighed, der især er oplagt til DGNB-certificeret byggeri og byggerier, der bygges under andre miljøcertificeringssystemer.

I Danmark genanvender vi over 50% EPS. - En procentdel man i EPS-branchen forsøger at øge til samme niveau som i Norge, hvor 70% af al udtjent EPS i dag genanvendes. Sundolitt har siden starten af 2022 haft sit eget cirkulære kredsløb, hvor udtjent EPS fra den danske fødevarebranche genanvendes som råmateriale til nye byggematerialer. Læs mere på Sundolitt.com

 

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...