Brugerdrevet innovation til rådgivere på Building Green

Annonce – Dato 28 nov 2023

Skru ned for beton og stålarmering på bløde byggegrunde

Brugerdrevet innovation til rådgivere på Building Green

Sundolitt oplevede stor interesse fra såvel rådgivere som kommende rådgivere (studerende) på årets Building Green, hvor man præsenterede den nye samarbejdskonstellation mellem virksomhederne BAYO.S, PPCD Ingeniører, PP NORDICA Group, Andreasen & Hvidbjerg og Sundolitt. Med det tværfaglige samarbejde kan rådgiverne nu skrue ned for betonmængde og stålarmering på byggegrunde med ringe bæreevne til fordel for bygherrer, der opnår en effektiv løsning til fordel for både klima og projektøkonomi.

BYG MED OS, lyder det fra virksomhederne i samarbejdet, der sikrer helhedsorienterede løsninger, hvor brugen af skruefundamenter fra BAYO.S, beton med fiber fra PP Nordica Group og isolering fra Sundolitt sammen skaber effektivisering i byggeprojektet. Løsningen kan bruges til åben- og tæt-/lav bebyggelse, herunder villaer, dobbelthuse, rækkehuse og fritidshuse alle op til 2 plan, der opføres på byggegrunde med ringe bæreevne.

Løsningen bygger på en simpel proces, hvor bæreevnen beregnes og dokumenteres af Andreasen & Hvidbjerg, PPCD beregner fiber og jern i beton, fibre udviklet af PP Nordica og Sundolitt leverer EPS-isoleringsformen, mens BAYO.S leverer og monterer skruefundamenter i jorden.

Et innovativt samarbejde - skudt i gang af et sommerhus i Klitmøller

Det var opførelsen af et sommerhus i Klitmøller, der banede vejen for BYG MED OS konceptet, da en kendt tv-vært i forbindelse med sit sommerhusbyggeri startede dialogen mellem Sundolitt, BAYO.S, PPCD og PP Nordica. De involverede parter har nu skaleret samarbejdet med helt nye muligheder for entreprenører og bygherrer, der bygger på grunde med ringe bæreevne.

Brugerdrevet innovation til rådgivere på Building Green

Om parterne i samarbejdet:

Sundolitt er en foretrukken leverandør af isolering med en bred produktportefølje indenfor EPS isolering, vandafvisende XPS isolering, radonsuglag, drænplader, gulvvarmeplader, elementer for fundering og andre typer isolering. 
Andreasen & Hvidberg er en af Danmarks mest erfarne virksomheder indenfor geoteknik og jordbundsundersøgelse.
BAYO.S dokumenterer bæreevne og levetid på skruefundamenter iht. EC7, udfærdiger SBi271/ DS1140 samt dokumenterer iht. konstruktionsklasse 1-4.
PPCD er en rådgivende ingeniørvirksomhed, med speciale i optimering af betonkonstruktioner og eksperter i fiberarmering, som ofte kan reducere brugen af stålarmering, med lavere CO2-udledning til følge.
PP Nordica Group er leverandøren af konstruktionsfibre, der ofte kan erstatte armeringsstål.

Læs mere om partnerskabet og BYG MED OS processen i den fælles pjece.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...