Sundolitt RadonSafety er en sikker løsning

Annonce – Dato 14 sep 2016

Entreprenør Erling Jensen A/S anvender Sundolitt RadonSafety

Sundolitt RadonSafety er en sikker løsning

Entreprenør Erling Jensen A/S anvender Sundolitt RadonSafety fordi det er en mere sikker løsning

En sikker løsning

Paw Mølgaard fortæller: ”Vi valgte Sundolitt RadonSafety til Aldi byggeriet, fordi der ved bygherretilsynet blev stillet spørgsmål til radonsikringen. Derfor fandt vi frem til Sundolitts løsning, som, med den konstruktion der blev valgt, er en bedre radonsikring end andre løsninger. Samtidig er jeg glad for det stabile underlag uden ekstra udgravning, så vi undgår sætningsskader.”

Mindre arbejdstid – bedre økonomi
 
Paw Mølgaard fortsætter: ”Arbejdsgangen med Sundolitt RadonSafety er effektiv, og det betyder mindre arbejdstid, som igen er penge. Det har selvfølgelig også påvirket beslutningen, men jeg vil sige, at det ikke er sidste gang, vi benytter os af den løsning. Det virker godt.”
 
Sundolitt RadonSafety – nye krav til radonsikring
 
Med BR2010 er der indført skærpede krav til grænseværdien for radon i indeklimaet i nybyggeri, hvorfor radonsikring skal tænkes ind. Tæt konstruktion mod undergrunden er normalt den primære sikring, men med Sundolitt RadonSafety etableres der et suglag under isoleringslaget, hvor radongas fra undergrunden kan opsamles. Gassen kan enten ledes passivt ved trykudligning eller aktivt ved ventilation til rør ført over tag. Sundolitt RadonSafety kan således tilføre en ekstra sikring i forhold til radongas, som er nødvendig, hvis tætheden ikke er god nok, eller tætheden over tid forringes.
 
Konstruktionens bæreevne bevares
 
Sundolitt RadonSafety er et stabilt lag der ikke forringer konstruktionens bæreevne og således kan etablering af trykudlignings-/ventilationsbrønd ske efter behov, også efter at byggeriet er ibrugtaget. ”Brønden” kan skæres ud i isoleringen uden betydende forringelse i terrændækkets bærevene. Etablering af suglag med Sundolitt RadonSafety hindrer ikke muligheden for at opsætte stabiliserende skillevægge på terrændæk, uden selvstændigt fundament. Læs mere om radon og radonsikring i SBi anvisning 233 ”Radonsikring af nye bygninger” og Byg-Erfa erfaringsblad (99) 15 01 02 ”Radonsikring – Nye bygninger”.
 
Sundolitt A/S - a business built on air
 
Sundolitt A/S har i 50 år leveret isolering til det danske marked. Sundolitt er del af Sunde Gruppen, som i dag har 17 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, UK og Spanien. Vi prioriterer miljøhensyn højt i udviklingen af vores produktportefølje, og vores værdisæt - ansvarlighed, åbenhed, risikovillighed og troværdighed gennemsyrer virksomheden.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår