Sundolitt isolering og drænplader sikrer kældre mod kulde og fugt

Annonce – Dato 11 mar 2021

Sundolitt isolering og drænplader sikrer kældre mod kulde og fugt Hver kvadratmeter drænplade fra Sundolitt har en dokumenteret dræningsevne på op til 30 liter i minuttet. Derfor sikrer drænpladerne effektivt mod indtrængning af fugt. Den isolerende effekt er eftertragtet til bl.a. etablering af kældre, hvor man vil bidrage til sikring mod fugt og kulde. Det kan være et afgørende tiltag i både nybyg og renoveringsprocesser, hvor kælderen skal fremstå tør og varm til eksempelvis opbevaring af maskineri og fugt-følsomme materialer. Løsningen kombinerer både dræn og isolering og er derfor oplagt til kælderløsninger.

Det ved man i Horsens, hvor Autocentralen Horsens’ moderne bilhus på 6.000 m2 sikres mod kulde og fugt med løsninger fra Sundolitt. Løsningen kombinerer både dræn og isolering og er derfor oplagt til kælderløsninger.

Man har på projektet i Horsens udført grundvandssikring, tæppedræn og sikret den 420 m2 store kælder udvendigt med drænplader fra Sundolitt. Kombinationen af riller i EPS-pladen og en fiberdug sørger for at føre overfladevand ned til omfangsdræn.

Entreprenørens fokus

For landets entreprenører, der står til ansvar for levering af kvalitetsbyggeri til tiden, er materialernes leveringstid og kvalitet naturligvis afgørende parametre, når der bygges. Valg af isolering er ikke nogen undtagelse.

“Vi har specialiseret os i at bygge mange kvadratmeter industrihaller hvert år. Det er vigtigt for os, at isoleringen kommer til tiden og lever op til kravene om kvalitet, stabilitet og trykstyrke. Derfor er det oftest Sundolitts produkter, vi bruger,” fortæller Mikkel Thomsen, projektleder i HPH Totalbyg, der står for opførelsen af det nye bilhus.

Sundolitt drænplader kan monteres med fliseklæb, vandbaseret fugelim eller mekanisk. Pladerne er kapillarbrydende.

Sundolitts isolering er 100 % genanvendeligt og derfor et bæredygtigt byggemateriale, der kan produceres af genanvendt EPS-materiale, fra f.eks. emballager, brugt i fødevaresektoren.

Læs mere om Sundolitts løsninger til ydervægge, udvendig facadeisolering og kældervægge her

Om byggeriet Autocentalen i Horsens

6.000 m2 fordelt på 2.780 m2 værksted, 1.325 m2 udstilling, 1.000 m2 kontor, 420 m2 kælder og 480 m2 dæklager. Forventes klart til indflytning ultimo 2021.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...