Nyt parcelhus i Sundolitt elementer

Annonce – Dato 2 jun 2020

Et parcelhus i Haslev er blevet opført i den frivillige energiklasse 2020 ved at benytte en kombination af teknik og effektiv klimaskærm. Ved at kombinere Sundolitt KUB ydervægge og Sundolitt L-elementer til fundament og terrændæk har man opnået en unik klimaskærm med en meget effektiv isolering og et minimum af kuldebroer.

Drømmehuset var et lavenergihus

Bygherrerne Jens og Rikke havde fokus på at skabe et lavenergihus med en effektiv klimaskærm som basis energibesparer og teknik kun som supplement. Grundtanken var, at en korrekt indbygget isolering i den rigtige mængde er en energibesparer i hele byggeriets levetid – helt uden drift og vedligehold.

drømmehuset var et lavenergihusen unik klimaskærmen tidsbesparende beyggemåde

En unik klimaskærm

Kombinationen af Sundolitt KUB ydervægge og Sundolitt L-elementer til fundament og terrændæk gav en unik klimaskærm med en meget effektiv isolering og en minimering af kuldebroer.

Jens og hans fætter fik hurtigt støbt den store hvide form bestående af Sundolitt L-elementer og Sundolitt Climate terrændæk-isolering. Med en tidlig fredag morgenstart var de næsten 200 m² terrændæk og kantbjælker færdige inden solen stod op. Herefter var grundlaget klart for opbygningen af Sundolitt KUB ydervæggene. Væggene blev rejst på seks lidt lange dage af bygherren og hans fætter, ca. 140 mandetimer. Væggene blev støbt færdige på den syvende dag, hvilket tog ca. 4,5 time.

En tidsbesparende byggemåde

Ifølge bygherren var byggemåden en stor tidsbesparelse i forhold til, hvis de skulle have bygget huset som et træhus: “Jeg tænker, at det havde taget fætter og jeg 4-5 uger at bygge væggene i et træhus, 350-400 timer samlet set. Der skal jo laves dobbelt krydsforskalling for at kunne nå en U-værdi på 0.010 som for KUB systemet. Så det er vel tre gange så hurtigt, og så er det isoleret med det samme, og det er af en anden kaliber sådan et solidt betonhus”, fortæller Jens Hammer Andersen.

Gode oplevelser med KUB elementerne

Om hans generelle oplevelse ved at bygge med KUB elementer udtaler Jens: ”Jeg har haft en god oplevelse med KUB, og der er god og kyndig vejledning at hente hos Sundolitt. Derudover er det rart, at systemet kan klare lidt regn, slud osv., så der er mindre at dække ind i byggeperioden.”

Se video her:

Se video her:

Yderligere information:

https://www.sundolitt.com/da/ tlf. 7011 1020.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...