Hurtig udlægning og nem tilpasning

Annonce – Dato 26 nov 2019

Sundolitt Climate isolering og RadonSafety suglag

Hurtig udlægning og nem tilpasning

Dit byggeri mødes med strenge krav til grænseværdien for radon. Med RadonSafety plader fra Sundolitt kan du let og effektivt øge sikkerheden for at byggeriet efterlever bygningsreglementets regler for radonsikring.

RadonSafety udlægges som et stabilt lag under terrændækisoleringen og påvirker ikke konstruktionens bæreevne. Pladerne er fremstillet med spor, hvor der etableres et suglag til opsamling af radongasser fra undergrunden. Herfra kan gasserne ledes videre ved trykudligning eller ved mekanisk sug.

Det er en sikker løsning, og de lette Sundolitt-plader gør arbejdet både hurtigt og effektivt. Det var også oplevelsen for Murerfirmaet Kim Frigast, der har brugt RadonSafety ved opførelsen af 29 lejeboliger ved Sorø.

– Selve udlægningen er enkel og hurtig, og derudover er Sundolitts RadonSafety plader meget nemme at tilpasse i byggeriet, siger Kim Frigast.

  • Pladerne skal udlægges på plant, stabilt og bæredygtigt underlag.
  • Pladerne kan bearbejdes med almindeligt skæreværktøj, herunder glødetråd.

Let at kombinere radonsikring og isolering

Murerfirmaet valgte at kombinere RadonSafety med isoleringsproduktet Sundolitt Climate. En effektiv EPS-isolering med tilsætning af grafit, som mindsker varmetabet, da det reflekterer infrarød varmestråling. Resultatet er en 20 pct. bedre isoleringsevne ved samme pladetykkelse. Alternativt kan man vælge at gå 20 pct. ned i pladetykkelse for at skabe slankere konstruktioner.

– Vi valgte at kombinere RadonSafety med Sundolitt Climate som hovedisolering. På den måde har vi på en gang imødekommet Bygningsreglementets øgede krav til såvel isolering som sikring mod radon, siger Kim Frigast.

Sundolit Climate har samme gode egenskaber som traditionel, hvid Sundolitt – fugtafvisende, lav vægt og stor trykstyrke. Og så er Sundolitt et let materiale, der sparer tid og tunge løft i byggeriet.

Stor erfaring i lette og effektive byggeløsninger

Sundolitt A/S har i mere end 50 år leveret isolering og byggeløsninger til det danske marked. Sundolitt er del af Sunde Gruppen, som i dag har 17 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, UK og Spanien. Med kunderne i centrum prioriterer vi miljøhensyn, effektivitet og rentabilitet højt i udviklingen af vores produktportefølje.

Læs mere om Sundolitt og radon på www.sundolitt.dk/sundolitt/produkter/sundolitt-radonsafety

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...