Grøn Standard gør store vinduespartier mulige

Annonce – Dato 6 okt 2020

Store glaspartier er populære, men det kan være svært at få tegninger og energiberegninger til at gå op. EPS-fundamenter fra Sundolitt kan imidlertid løse problemet og gøre arkitektens visioner til virkelighed.

Arkitekt Martin Kallesø har tegnet mange huse med store vinduespartier. Men da han skulle give sit bud på et 290 kvadratmeter stort hus i Smørum, blev han udfordret. Umiddelbart var det svært at se, hvordan den indvendige del af husets tre længer udelukkende kunne bestå af vinduer. De mange kvadratmeter vinduesareal ville ikke kunne overholde bygningsreglementet på et almindeligt fundament. Her gjorde Grøn Standard, de bæredygtige EPS-fundamenter, arkitektens vision mulig.

bæredygtige EPS-fundamenter, arkitektens vision mulig

Bæredygtigt fundament løser problemet

Med Grøn Standard får man et fundament af rent isoleringsmateriale. Der gør boligen lettere at opvarme og reducerer kulden ved vinduer og ydervægge. Fundamentblokkene består primært af luft og er derfor lette at transportere og flytte rundt på byggepladsen ved håndkraft. Derfor sparer entreprenøren en del gravearbejde med de diesel-drevne maskiner, ligesom tung transport i lastbiler minimeres. Selve materialet er 98 % luft og 2 % genanvendt materiale. Det gør EPS-fundamenter til en bæredygtig løsning med store fordele

Mindre risiko for sætningsrevner

Ved brug af Sundolitt Grøn Standard er der også mindre risiko for sætningsrevner, da alle betydelige laster hviler på samme underlag. I mere end 20 år har Sundolitt leveret EPS-fundamenter til mange tusinde huse og kan konstatere at ingen af disse har vist tegn på sætningsrevner. Den tekniske forklaring er, at man med Grøn Standard fundamenterne kan være med til at modvirke revnedannelser ved at tilstræbe ensartet tryk og derved ensartet sætning. 

MINDRE RISIKO FOR SÆTNINGSREVNER

Flere vælger Grøn Standard 

Hos Sundolitt har man i 2020 oplevet en markant stigning på 17,9 % i salget af Grøn Standard fundamenter set i forhold til sidste år. Det sker på trods af Coronakrisen og et generelt afventende marked. Ifølge adm. direktør i Sundolitt, Henrik Vasylyeva, forventer man en endnu større stigning i efterspørgslen på Grøn Standard hen over efteråret.

”Vi har gennem sommeren oplevet en kolossal stigning i interessen for Grøn Standard-fundamenter, som vi tilskriver en kombination af fokus på bæredygtighed og entreprenørernes ønske om høj produktivitet på byggepladsen. Elementerne vinder især terræn i boligbyggeriet. Blandt entreprenørerne er Grøn Standard blevet populært på grund af fundamentets nemme håndterbarhed,” fortæller han. 

EPS-fundamenter til byggebranchen er grundigt afprøvet gennem to årtier med mulighed for at bære huse på op til 2,5 etager. Siden 2012 er antallet af nybyggede boliger steget hvert år. I 2020 forventes det at stige til mindst 6.000 boliger.
 

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...