Entreprenører gør EPS-fundamenter til en god forretning

Annonce – Dato 17 Dec 2020

Der er tid, penge og tonsvis af CO2 at spare ved at lægge GrønStandard-fundamenter, der består af 100 % genanvendeligt EPS.

Mens Danmarks største typehusfirmaer begynder at få øjnene op for Grøn Standard som bæredygtig fundamentløsning, er de miljøbevidste entreprenører allerede godt i gang med at effektivisere arbejdet på byggepladsen. Her sparer Grøn Standard-fundamenterne dem for mange mandetimer og tonsvis af CO2.

I Næstved står Peter Petersen, projektleder hos Hoffmann for opførelsen af 82 rækkehuse, hvor Grøn Standard er valgt som en bæredygtig og økonomisk attraktiv løsning. 

“For os er det et salgsparameter, at vi bygger med grønne-fundamenter. Det giver os også en bedre arbejdsrytme, fordi alt laves i én arbejdsgang. Det isolerer så godt, at vi kan spare noget isolering i væggene og så giver det bygherre flere kvadratmeter bolig for pengene,” fortæller Peter Petersen.

Der er tid, penge og tonsvis af CO2 at spare ved at lægge Grøn Standard f

Projektet i Næstved er ét af mange, hvor han har tænkt Grøn Standard-fundamenter fra Sundolitt ind fra starten. De gør det let at leve op til bygherrens optimistiske tidsplan, fordi de i kombination med præfabrikerede træ-elementer minimerer betydningen af vintervejret på byggepladsen.

På projektet i Næstved blev der indbudt fem entreprenører til at give et bud på entreprisen. Og Hoffmann var skarpe på prisen.

“Jeg vil tro, jeg sparer mellem en halv og en hel million på den her løsning, så Grøn Standard er bestemt et parameter, der var med til at vinde sagen,” siger Peter Petersen.

Grøn Standard gør entreprenørens tilbud skarpere

Den ekstra isolering i Grøn Standard-fundamenterne sparer isolering i vægge og give flere kvadratmeter bolig for pengene. Det ved også Mikkel Lundahl, fra Lundahl Kloak & Entreprenørservice, der er meget bevidst om valget af Grøn Standard:  

“Faktisk er det nu 80 % af mine kunder, som får Grøn Standard-fundamenter. Jeg kan som regel lave et billigere tilbud, fordi vi sparer en arbejdsgang med at grave og støbe render,” siger direktør Mikkel Lundahl.

De lette EPS-blokke samles direkte på et plant, stabilt underlag, før betonen støbes direkte ovenpå. Betonbilen skal køre færre gange, hvilket sparer CO2 og ventetid på byggepladsen.

Læs mere om Grøn Standard på grønstandard.dk

Fakta om Grøn Standard

Blokkene er rent isoleringsmateriale – EPS, som består af 98 % luft indkapslet i 2 % luft.
EPS indsamles og genanvendes 100 % i de fleste danske kommuner.
Grøn Standard produceres blandt andet af EPS, der tidligere har været i cirkulation som måltidskasser til fødevarer. Med Grøn Standard sparer man mellem to og tre ton CO2, blot ved valg af løsning for hvert almindelige parcelhus, man bygger.

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...