Toftebo

Toftebo er et pragteksemplar på totaløkonomisk renovering. Renoveringen af Toftebo har givet en energibesparelse til opvarmning på ca. 85% og løftet bebyggelsens energimærke fra F til A. Renoveringen er så succesfuld at den har vundet prisen som Årets byggeri i 2017 i kategorien bolig.

Toftebo er en ældre boligbebyggelse i det centrale Værløse. Bygningerne var udfordret af beton- og murværksskader, der krævede reparation – og havde derudover nogle generelle problemer med kuldebroer og dårlig isolering.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Kingspan Insulation ApS

Det viste sig, at en opnået energibesparelse var så stor, at det kunne betale sig at totalrenovere bebyggelsen frem for blot at reparere den.

Toftebo er derfor et unikt eksempel på, hvordan en holistisk, ambitiøs og totaløkonomisk tilgang til renovering af en eksisterende bygningsmasse kan muliggøre en hurtigere og nødvendig energi- og CO2 besparende renovering af almene boliger. Toftebo er svaret på fremtidens almene bolig, og kan i større skala spare Danmark for milliarder af kroner i opvarmning og forurening/CO2.

Energirenoveringen tager afsæt i passivhus-standarden, som er den førende standard indenfor lavenergibyggeri, og omhandler en renovering af boligbebyggelsens facader, tage, altaner og tekniske installationer.

Renoveringen er foretaget først og fremmest ved at forbedre og optimere bygningens klimaskærm, og udnytte den energi der er i boligen bedst muligt. Dette er opnået ved at efterisolere bygningskroppen og skifte til super-lavenergi vinduer, samt etablere effektive varmegenvindingsanlæg, der både sikre frisk luft i boligerne og genanvender varmen med op til 85 %. Dermed er det muligt at udnytte den gratis solar-energi fra solen, og den energi som personerne og apparaterne i boligen afgiver, til at opvarme boligen.


Produktkoblinger

Vægisolering

Højeffektiv isolering fra Kingspan byder på flere fordele ved vægkonstruktioner.


Relaterede projekter

30 almene familieboliger i Esbjerg

30 almene familieboliger i Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | 50 mio.kr

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde m...

A/B Møntmestergården

A/B Møntmestergården

København NV

Andelsboligforeningen Møntmestergården er en andelsboligforening beliggende...


AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

Udv.renovering | Vejle | 270 Mio.kr

Udv.renovering af boligbyggeri m.m. svarende til 44 bygninger i Vejle med 619...


Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 202 lejligheder på 5 etager hvor ...