Totalbank

Baggrund: Omkring 250.000 danske familier har stadig oliefyr. Det er dårligt både for miljøet, og for privatøkonomien. Mange installatører rådgiver fortsat deres kunder til at udskifte det gamle oliefyr med et nyt, selvom det fra 2016 ikke længere er lovligt. For tre år siden fik Peder Frederiksen en god ide til, hvordan han kunne hjælpe med at udbrede kendskabet til energieffektive varmeløsninger i Danmark. Det blev starten på et innovativt samarbejde mellem Totalbanken og Vantinge EL, hvor banken tilbyder billige energilån til interesserede kunder, og hvor Peder Frederiksen fra Vantinge-El hjælper forbrugeren med at skifte til et bæredygtigt opvarmningsalternativ.

Projektets udfordring: Selvom flere hundredtusinder danske familier har gavn af en energiforbedring, har de ofte svært ved at finde økonomien til projekterne. En effektiv løsning koster omkring 100.000 kroner, og selvom de årlige besparelser på varmeregningen giver en tilbagebetalingstid på bare fem år, så er det stadig mange penge for en almindelig familie.

Løsning: I sommeren 2012 tog installatør Peder Frederiksen fat i kundedirektør Klaus Sørup fra Totalbanken og overbeviste ham om det store potentiale i at lade kunder skifte til energibesparende løsninger. Som den første fynske bank tilbyder Totalbanken derfor nu lavpris energilån, så interesserede boligejere kan udskifte det dyre oliefyr med en effektiv varmepumpe, uden at det ødelægger den private økonomi. Klaus Sørups kunder med oliefyr kunne ikke rigtig kunne finde råd til energirenovationerne, og det ville han gerne ændre, så de i fremtiden er bedre stillet rent økonomisk, når de på et tidspunkt ønsker at sælge deres bolig.

Siden 2012 har banken arrangeret informationsmøder om bæredygtige energiløsninger til interesserede kunder, hvor installatør Peder Frederiksen fortæller om de pris- og energibesparende varmepumper fra Panasonic.

3. parts kommentarer: En af de tilfredse kunder er Steffen Hansen fra Aarup, som i efteråret 2014 udskiftede sit gamle oliefyr med en energieffektiv varmepumpe. Tidligere brugte familien mere end 22.000 kr. om året på opvarmning, men med den nye varmepumpe er de årlige udgifter reduceret til knap 6.000 kr. ”Vi fik i 2014 foretaget en udskiftning af vores gamle oliefyr til en effektiv varmepumpe fra Panasonic. Det er noget, vi kan mærke i vores private økonomi,” siger Steffen Hansen, kunde i Totalbanken.

Design: Energieffektive varmepumper
Installatør: Vantinge-El
Projektstyring: Vantinge-El
Projekt: Innovativt samarbejde mellem Totalbanken og Vantinge-El
Distributør: Air-Con A/S

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

PANASONIC DENMARK

Panasonic Casestudie - Installatør og bank skaber grøn synergi

Produktkoblinger

Luft til vand - varmepumper

Maksimal komfort, effektivitet og lave energiomkostninger


Relaterede projekter

30 almene familieboliger i Esbjerg

30 almene familieboliger i Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | 50 mio.kr

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde m...

A/B Møntmestergården

A/B Møntmestergården

København NV

Andelsboligforeningen Møntmestergården er en andelsboligforening beliggende...


AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

Udv.renovering | Vejle | 270 Mio.kr

Udv.renovering af boligbyggeri m.m. svarende til 44 bygninger i Vejle med 619...


Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 202 lejligheder på 5 etager hvor ...