Mjøstårnet

Mjøstårnet er 85,4 meter højt, og dermed verdens højeste træbygning. Mjøstårnet er et moderne byggeri bestående af 18 etager, der huser lejligheder, hotel, kontorer, restaurant, tagterrasse og fællesarealer. Mjøstårnet er 17 meter bredt og 37,5 meter langt, hvilket giver 640 kvadratmeter til hver etage. Samlet set rummer Mjøstårnet lige omkring 10.500 kvadratmeter. Mjøstårnet er lokaliseret i Brumundal, Norge, som er ca. halvanden times kørsel fra Oslo.

Læs mere om projektet her

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Taasinge Elementer

Ringsaker Veg- og Takelementer (datterselskab til Taasinge Elementer) har leveret ca. 6.200 m2 facader i en høj færdiggørelsesgrad med døre og vinduer, samt ca. 5.500 m2 etagedæk, til det prestigefyldte projekt, Mjøstårnet.

Det er det første byggeri, hvor det har kunne lade sig gøre at bygge højt i træ med lokale materialer, lokale leverandører og bæredygtigt træ.

Konstruktionen er sammenlignelig med konventionelle bygninger, men dimensionerne på elementerne er meget større end normalt. Både skelettet og facaden på Mjøstårnet består af træ, hvor de bærende kræfter i bygningen består af stor-skala ”glued laminated timber”, også kaldt limtræsøjler, -bjælker og -diagonalbjælker, der passer godt til høje bygninger. Disse er også anvendt til facaderne. Limtræsøjlerne, -bjælkerne og -diagonalbjælkerne håndterer de horisontale og vertikale kræfter, og giver bygningen den nødvendige stivhed, der skal til for at modstå bevægelse. Cross Laminated Timber (CLT) vægge er yderligere brugt for at håndtere de bærende konstruktioner til de tre elevatorskakte og to trappesatser.


Produktkoblinger

Facadeelementer

Taasinge Facadeelementer findes i 3 hovedtyper.


Relaterede projekter

30 almene familieboliger i Esbjerg

30 almene familieboliger i Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | 50 mio.kr

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde m...

A/B Møntmestergården

A/B Møntmestergården

København NV

Andelsboligforeningen Møntmestergården er en andelsboligforening beliggende...


AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

Udv.renovering | Vejle | 270 Mio.kr

Udv.renovering af boligbyggeri m.m. svarende til 44 bygninger i Vejle med 619...


Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 202 lejligheder på 5 etager hvor ...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår