Nybyggeri i Herlev

System: Aquarea All-in-One-løsning – Panasonic 5kW split (WH-UD05EE5)
Installationskapacitet: 4,2kW ned til -15°C udendørs temperatur.
Ejer: Frederiksberg VVS
Installations år: 2014

Baggrund: Da bygherre Søren Thomsen fra Frederiksberg VVS i sensommeren 2014 skulle opføre fem nye rækkehuse i Herlev, skulle der træffes valg om at benytte enten fjernvarme, bygas eller varmepumper som varmeløsning.

Projektets udfordring: Både fjernvarme og bygas viste sig at have høje etableringsomkostninger, og begge løsninger ville derfor være store udgiftsposter i byggeprojektet.

Løsning: I samarbejde med Solar og Panasonic udviklede man derfor en usynlig og energieffektiv varmepumpeløsning, som sikrer beboerne lave årlige udgifter til varmt brugsvand og opvarmning i hjemmet. Det var vigtigt at vælge en effektiv løsning, men også en løsning, som husene kunne sælges med, og som ville falde i købernes smag. Den måtte med andre ord ikke være dyr at etablere eller skæmme bygningerne og fylde unødigt indenfor, ifølge Søren Thomsen fra Frederiksberg VVS. Varmepumpen er indbygget diskret i udvendige skure, så beboerne ikke ser dem i det daglige. Indedelen ligner et almindeligt 60’er-skab, og du kan ikke se det på gæstetoilettet, hvor det står side om side med almindelige højskabe. Beboerne hverken ser eller hører varmepumpen, som sørger for, at de sommer som vinter har et behageligt indeklima. Energianalyse for bygning: Nybyggeri af fem rækkehuse i Herlev. Bygningerne opfylder de nye energikrav til Lavenergibygninger.

Kontrol: Systemet kan både styres med fjernbetjening og via det nye IntesisHome-system, der er styring via internettet. Her vises temperaturen i hjemmet, og varmepumpen kan nemt styres på afstand.

3. parts-kommentarer:En ting er at kunne mindske forbruget energimæssigt i det, der hedder kilowatt og så videre, men der er jo også noget, der hedder kroner og ører. Og der er det en fordel med en varmepumpe,” siger Henrik Hougaard, ingeniør og indehaver af den rådgivende ingeniørvirksomhed Convia. ”Varmepumper er en god løsning, fordi de opfylder de nye stærke krav, vi har til energi i dag. Når kravene i fremtiden vil blive skærpet yderligere, vil varmepumperne gøre sig endnu bedre i forhold til det, vi ellers kender,” siger Henrik Hougaard fra Convia.

Design: Energieffektive varmepumper
Installatør: Frederiksberg VVS
Projektstyring: Frederiksberg VVS
Projekt: Solar A/S
Distributør: Solar A/S

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

PANASONIC DENMARK

Panasonic Casestudie - Nybyggeri i Herlev

Produktkoblinger

Luft til vand - varmepumper

Maksimal komfort, effektivitet og lave energiomkostninger


Relaterede projekter

30 almene familieboliger i Esbjerg

30 almene familieboliger i Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | 50 mio.kr

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde m...

A/B Møntmestergården

A/B Møntmestergården

København NV

Andelsboligforeningen Møntmestergården er en andelsboligforening beliggende...


AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

Udv.renovering | Vejle | 270 Mio.kr

Udv.renovering af boligbyggeri m.m. svarende til 44 bygninger i Vejle med 619...


Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 202 lejligheder på 5 etager hvor ...