CPH Village

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri

Studiebyen CPH Village på DSB’s rangerterræn er beklædt med ubehandlet træ for at sikre den bæredygtige grundidé. De første tanker kredsede om genbrugstræ, men utilstrækkelig teknisk dokumentation af brandsikkerheden gjorde, at bygherre var ved at droppe træbeklædning. Södras overbevisende dokumentation af brandsikkerheden sikrede, at Københavns største boligbyggeri med træbeklædning alligevel blev realiseret.

Når CPH Village Vesterbro står færdigbygget, har 184 studerende fået nøglerne til deres nye bolig i unikke omgivelser. DSB’s gamle område midt i København er i gang med en stor forvandling, og bæredygtigheden er i fokus.

For bygherren var det vigtigt at finde en måde at bygge, bo og leve på, så der er økologisk råderum til alle mennesker på planeten. Det handler først og fremmest om at bygge mindre for at spare på miljø-aftrykket. Derfor er der set på, hvilke materialer, der er miljøvenlige - gerne CO2-neutrale og allerhelst CO2-positive, og så er det oplagt at bruge træ.

Vil du vide mere?

Du kan kontakte Jørgen Geel, teknisk chef og specialist i brandimprægnering i Södra på 4848 8200 eller på mail jorgen.geel@sodra.com.
Du kan læse mere om Södras C260 Xteriør brandimprægnerig af ubehandlede træfacader her.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Södra Wood A/S

Ordentlig dokumentation sikrede træbeklædning

Med blot 20 m2 per person er visionen om at ’bo godt småt’ til fulde opnået. De ydre rammer er smukt pakket ind i 9.000 m2 ubehandlet facadebeklædning, der er brandimprægneret med Södra C260 Xteriør. Imprægneringen er omgivet af polymerer, så det binder sig til træet, og derfor ikke kan udvaskes som eksempelvis en imprægnering baseret på salte. Södras C260 Xteriør brandimprægnering honorerer kravene til standarden EN 16755.

Først opstod en idé om, at husene skulle beklædes med genbrugstræ, men entreprenøren kunne ikke stå inde for dokumentationen om brandimprægnering. Derfor forhørte man sig om en anden løsning hos Södra, som entreprenøren havde gode erfaringer med. Det kom meget bag på bygherren, at den slags dokumentation er så uigennemskuelig. I dag er man glad for den løsning og rådgivning, der blev leveret.

Den vurdering kan Jørgen Geel, teknisk chef og specialist i brandimprægnering i Södra, kun bakke op om. ”Der er alt for mange eksempler på, at dokumentationen er mangelfuld og ikke lever op til byggeriets krav. I det her tilfælde ville brandimprægneringen blive udvasket, hvilket mildest talt er uforsvarligt. Meget dokumentation er simpelthen ikke det papir værd, som den er skrevet på, så du skal selv i gang med at undersøge dokumentation og krav eller få professionel rådgivning, hvis du vil være helt sikker. Og der er man selvfølgelig meget velkommen til at kontakte Södra” slutter Jørgen Geel.


Arkitekt
Arcgency ApS
Arkitekt
GEHL Architects ApS
Bygherre
Cph Containers ApS
Ingeniør
Ekolab ApS
Landskabsarkitekt
SLA A/S

Produktkoblinger

Brandimprægneret ubehandlet facadetræ

Södras C260 Xteriør brandimprægnering til ubehandlede facader udvaskes ikke


Projektdetaljer

Kategori:
Opførelse af ungdomsboliger
Adresse:
CPH Village - Otto Busses Vej
Otto Busses Vej 49
København SV
København
Hovedstaden
Budget (Mio. ):
50 mio.kr
Entr. form:
Totalentreprise
Brutto kvm.:
4000
Lejligheder:
200
Etager:
3
Byggestart:
Marts 2020
Færdigt:
September 2020
Byggeperiode:
7 Måneder
Oprettet:
2019
Opdateret:
2020-08-13

Relaterede projekter

30 almene familieboliger i Esbjerg

30 almene familieboliger i Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | 50 mio.kr

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde m...

A/B Møntmestergården

A/B Møntmestergården

København NV

Andelsboligforeningen Møntmestergården er en andelsboligforening beliggende...


AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

AAB Vejle - Afdeling 17, Møllevangen

Udv.renovering | Vejle | 270 Mio.kr

Udv.renovering af boligbyggeri m.m. svarende til 44 bygninger i Vejle med 619...


Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygning | Aarhus | 500 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Aarhus med 202 lejligheder på 5 etager hvor ...