RC3-klassificerede entrédøre øger sikkerheden i lejlighedsbygninger

Annonce – Dato 28 Apr 2022

I lejlighedsbygninger er sikkerhed ofte et centralt nøgleord, da der stilles store krav til blandt andet brand- og indbrudssikkerhed. Swedoor har derfor lanceret en række klassificerede entrédøre i stål til formålet, der skal øge trygheden for lejlighedsbeboere.

Swedoor, brandklassificerede entrédøre

Tryghed og sikkerhed er alfa og omega i lejlighedsbygninger, da opgangene typisk rummer mange beboere, som skal føle sig trygge i hverdagen. I den forbindelse spiller ejendommens døre en afgørende rolle, da de skal bidrage til at holde ubudne gæster ude og samtidig holde tæt i mange år frem.

Derfor har dørproducenten Swedoor lanceret en række entrédøre i stål, der er udstyret med ekstra brand- og sikkerhedsklassificering, og som således er særligt velegnet til lejlighedsbygninger og erhvervsbyggerier, hvor der stilles store krav til sikkerhed. Derudover har dørene god lydisolering, som er med til at skabe en behagelig akustik i opgangen og samtidig undgå støj mellem lejlighederne.

Swedoors ståldøre øger sikkerheden i især lejlighedsbygninger

Ikke nok med at dørene er udstyret med ekstra klassificeringer, er de også lavet i et elegant og simpelt design, således dørene udover de praktiske funktioner også fremstår pæne.

- Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde en komplet løsning, der tager højde for sikkerhed, styrke og design på samme tid. I modsætning til mange andre ståldøre på markedet er vores model ufalset, hvilket betyder, at karmen sidder udvendigt, som er med til at give et flot og moderne udtryk, lyder det fra Peter Sejling, der er salgsdirektør for Swedoor i Nordeuropa.

Swedoors nye ståldøre opfylder de krav til brand, lyd og indbrud, der normalt gør sig gældende i nye og ombyggede lejligheder. Derudover er dørene pulverlakeret i standarddesign, som er en overfladebehandling, der giver et ekstra holdbart resultat. Det er muligt at vælge mellem et stort antal farver, men for særlige ønsker til farve kan det være en god ide først at kontakte Swedoor for mere information om pris og tilgængelighed.

Swedoors nye ståldøre opfylder de krav til brand, lyd og indbrud, der normalt gør sig gældende i nye og ombyggede lejligheder

Swedoors ståldøre har følgende klassifikationer:

  • Brandklassificeringen EI230-C / EW60-C. Røgdensitetsklasserne Sa og S200 kan også vælges. Den mest almindelige for indgangsdøre til lejligheder er S200.
  • Dørene fås i Rw 38 dB og Rw 43 dB (svarende til R'w 35 dB og R'w 40 dB)
  • Indbrudsklassificering: Ligesom for indbrudssikrede trædøre er ståldørene reguleret efter den europæiske standard EN 1627. Ståldørene er klassificeret RC3, som normalt betragtes som den klasse, hvor døren kaldes en sikkerhedsdør.

Læs mere om Swedoors ståldøre her.