DS-certificerede branddøre værner mod flammerne i offentlige byggerier

Annonce – Dato 16 maj 2023

Brandklassificerede døre anvendes ofte i større offentlige byggerier, hvor der stilles store krav til dørenes modstandsevne mod brand. Men som bygherre kan det til tider være vanskeligt at gennemskue, hvilke produkter der lever op til den pågældende lovgivning. Derfor opfordrer dørproducenten Swedoor til at vælge døre, som er tredjepartscertificeret efter Dansk Standard.

DS-certificerede branddøre værner mod flammerne i offentlige byggerier

Verden bliver mere og mere kompleks, og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi skaber en bedre og mere sikker verden – uanset om det er ved at bidrage positivt til klimaet eller reducere risikoen for brand. Det er også en udvikling, der ses i byggebranchen, hvor projekter bliver større og mere komplekse, hvilket blandt andet stiller skrappe krav til brandsikkerheden i offentlige miljøer som hoteller, sygehuse og skoler. Hos landets førende dørproducent, Swedoor, oplever man, at certificeringer som Dansk Standard kan være med til at gøre valget af branddøre lettere:

- Brandsikkerhed er et vigtigt krav, når det kommer til større byggerier. Men som bygherre kan det til tider være vanskeligt at finde rundt i, hvilke produkter der lever op til de krav, som bygningsreglementet angiver. I den forbindelse kan et DS-certifikat, som er udstedt af en uvildig tredjepart, være med til at gøre det nemmere at overskue, om produktet må anvendes i det pågældende byggeri. Det skyldes, at man således kan nøjes med at forholde sig til ét enkelt certifikat i stedet for flere hundrede siders dokumentation, fortæller Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.

Brandklassificerede døre fra swedoor

Hos Swedoor er hele sortimentet af indvendige brandklassificerede trædøre certificeret efter Dansk Standard. Derfor fører en tredjepart to gange årligt fabrikskontrol af produktdokumentation, kvalitetsprocesser og produktion, herunder stikprøvekontroller der skal tilsikre, at produkter sælges og produceres i henhold til det pågældende certifikat.

Du kan læse mere om DS-certificerede branddøre her.

Branddørene er selvsmækkende og har automatisk forrigling

Swedoors branddøre har følgende egenskaber:

  • Brandklassificeringen BD30 eller BD60. En BD-dør er en branddrøj dør, som opfylder integritets- og isoleringskravene i klassifikationstiden.
  • Dørene er produceret og certificeret i overensstemmelse med DS 1052.2 og sikrer dermed, at dørene lever op til den pågældende lovgivning.
  • Dørene er udstyret med solide hængsler, som er essentielle for døres funktion.
  • Dørens kant/karm er udstyret med en brandpasta, som udvider sig, når døren bliver udsat for høj varme.
  • Branddørene er selvsmækkende og har automatisk forrigling.

Læs mere om Swedoors store udvalg af branddøre her.