Nyt hotel slår Swedoor-dørene op i Kongsberg

Annonce – Dato 14 jun 2022

I foråret 2022 slog det nye hotel Clarion Hotel Kongsberg i Sølvparken dørene op midt i Kongsbergs historiske rammer. Swedoor har været involveret i projektet og har leveret alle hotelværelsesdøre, badeværelsesdøre samt ståldøre til trappeopgang og brandlift.

Nyt hotel slår Swedoor-dørene op i Kongsberg

Sølvparken er et nyt, spændende område i Kongsberg, der blandt andet er kendetegnet af byens historiske sølvminer. Som en del af områdets store udvikling slog det nye og særlige Clarion Hotel Kongsberg i foråret 2022 dørene op i Sølvparken, der skal være byens nye samlingspunkt for både lokale og turister.

Clarion Hotel Kongsberg består af 13 etager, 121 gæsteværelser og omfatter desuden et wellnessområde, restaurant og bar på toppen. Hotellets interiør er moderne, og dørene har spillet en vigtig rolle i såvel æstetikken og praktikken. Det er dørproducenten Swedoor, der har leveret samtlige døre til hotellet:

- Vi har leveret alle døre til hotelværelserne samt skydedøre og svingdøre til badeværelserne, og alle døre er valgt i sort, hvilket giver et elegant og moderne udtryk. På alle etager ind til opgangen og brandliften er der ligeledes valgt Swedoor-døre samt en række døre i fællesarealerne. I alt har vi leveret 417 dørsæt til hele bygningen, fortæller Knut Grønland, der er distriktschef for projektafdelingen i Swedoor Norge.

hotelværelsesdøre, badeværelsesdøre samt ståldøre til trappeopgang og brandlift

Stilrene løsninger, der opfylder vigtige krav

Til hotelværelserne samt badeværelserne er der leveret massive døre, der opfylder kravene til brandmodstand (El30Sa og El60Sa). Derudover har dørene en lydreduktion på op til 38db og 44db, hvor sidstnævnte betyder, at samtaler ikke kan høres gennem døren, mens højere lyde kun kan høres svagt gennem døren.

- De massive døre er leveret med karm og tærskel i fuld dybde, hvilket giver et pænt og moderne udtryk. Fuld dybde betyder, at karm og tærskel er lige så dyb som indervæggen og fylder hele åbningen. Bag det moderne ydre gemmer der sig kvaliteter i døren, der opfylder de lyd- og brandkrav, der kræves i en hotelbygning, siger Knut Grønland.

døre fra swedoor

Til badeværelserne på hotelværelserne er der valgt massive skyde- eller svingdøre i sort, glat laminat. Skydedørene er både pladsbesparende og giver et spændende udtryk i den moderne indretning. Disse er leveret med en såkaldt stopkarm, som giver døren et naturligt stop, når den lukkes.

Ståldørene til opgang og brandlift er pulverlakerede og er ligeledes sorte. Disse er leveret med klassifikationerne El30Sa og El60Sa, hvilket betyder, at dørene holder flammer og varme tilbage i 30 eller 60 minutter og desuden er røgsikre.

Læs mere om projektet Clarion Hotel Kongsberg