Vådrumsplader er på vej mod en mere bæredygtig fremtid

Annonce – Dato 5 jan 2024

wedi Skandinavien har lagt en strategi for mere bæredygtighed i virksomheden.

Som leverandør af vådrums-systemer er wedi ikke umiddelbart én af de grønneste aktører i byggebranchen. Det har dog ikke afholdt wedi Skandinavien fra at lægge en ambitiøs strategi for en mere bæredygtig fremtid.

Med afsæt i FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling har wedi Skandinavien lagt en strategi for bæredygtige indsatser for forretning, organisation og samfund.

Produktet er oliebaseret, cement-coated og glasfiber-armeret, så vi er en leverandør med et sort produkt, men vi ser på, hvad kan vi gøre, så vi i de næste mange år frem bliver grønnere i forhold til i dag", forklarer Lasse Bo Ervolder, der er Area Manager Scandinavian Regions wedi GmbH.

Der er 25 procent genbrug i wedi-foam

Der er 25 procent genbrug i wedi-foam.

LILLE AFDELING I STOR KONCERN

wedi GmbH har hovedkontor i Tyskland og er i Europa og Nordamerika den førende producent og systemudbyder af vandtætte byggeelementer, der kan beklædes med fliser.

wedi Skandinavien er en salgsorganisation med ti medarbejdere ud af de knap 500 medarbejdere der er i wedi GmbH. wedi GmbH er igen en ud af 20 forretninger i Ardex koncernen, der samlet har mere end 4.000 medarbejdere.

Vi ser på, hvordan vi som en lille afdeling i en stor forretning og koncern kan være med til at sætte retningen. Vi er i Norden længere fremme med miljøkrav end andre steder i verden, så vi er med til at påvirke vores koncern i Tyskland i en mere bæredygtig retning”, forklarer Lasse Bo Ervolder.

Medarbejdere fra wedi Skandinavien underviser på fagskoler

Medarbejdere fra wedi Skandinavien underviser på fagskoler.

BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI

wedi Skandinavien har fået hjælp fra konsulentvirksomheden Craftsmanship til at lægge en bæredygtighedsstrategi med små og store meget forskellige indsatser for forretning, organisation og samfund.

Børn, bi og blomst

Blandt andet har wedi-medarbejdere sået blomster sammen med børn i lokale børnehaver, og virksomheden har fået sine wedi S-foam byggeplader og wedi Vapor SD85N systemet listet i Husproduktportalen, som er en database over byggematerialer, der kan anvendes i Svanemærkede byggerier.

Træning til Skills 2023

Vi kigger på, hvordan produktet kan blive mere bæredygtigt lige fra produktudvikling, emballage og projektsalgs-leverancer til hverdagsændringer. Vi arbejder for at få EPD på alle vores produkter, og vi bearbejder de punkter, hvor vi scorer dårligt for sikre wedi en højere Ecovadis cerficering. Men der er er også meget andet på spil som biodiversitet, erhvervsskoleundervisning, strategisk samarbejde med bæredygtige samarbejdspartnere i ny udvikling af fremtidens baderum og også glæden ved at gå på arbejde, sygedage, uddannelse og meget mere”, forklarer Lasse Bo Ervolder.

TILFREDSE MEDARBEJDERE

Lasse Bo Ervolder kunne for nylig glæde sig over, at arbejdstilfredsheden er i top hos wedi Skandinavien, da den seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse viste et gennemsnit på 4,6 ud af 5 point.

Vi gør meget forskelligt for at have det godt på arbejdet, for eksempel gik vi i september over ti tusinde skridt om dagen og konkurrerede om at gå længst med en norsk app dytt.no”, fortæller han.

Lasse Bo Ervolder, Area Manager Scandinavian Regions wedi GmbH

Lasse Bo Ervolder, Area Manager Scandinavian Regions wedi GmbH.

LETTERE END BETON

Når en etageejendom får renoveret badeværelser, så er det i ni ud af ti projekter med beton, der har et relativt højt klimaaftryk.

Med wedi produkter er det muligt at lave et varmt og sikkert badeværelsesgulv med et lavere klimaaftryk.

Vi har i wedi et gulvsystem, hvor 6 kvadratmeter kun vejer 48 kilo. Dette gulv har EPD, korrekt fald, en isoleringskerne med mulighed for gulvvarme, som er langt mere energibesparende end at varme en kold betonkerne op. Samtidig har gulvet en lavere miljøbelastning end beton. Det giver et mere bæredygtigt gulv, og det sparer samtidig håndværkerne for at bære en masse vægt op. Faldet i gulvet er CNC-fræset, så det er et 100 procent korrekt fald hver gang. I Danmark er ca. hvert tredje badeværelse lavet med forkert fald ifølge Byggeskadefonden, hvilket vi i wedi sikrer ikke sker i fremtidens baderum”, siger han.

Badeværelsesgulvet kan endda blive endnu mere bæredygtigt ved at blive customized, så vi tilpasser det efter den enkelte kundes ønsker, så der ikke er spild på byggepladsen”, forklarer Lasse Bo Ervolder, Area Manager Scandinavian Regions wedi GmbH

wedi underviser på fagskoler

OM WEDI

wedi er en familieejet virksomhed etableret i 1983 i Emsdetten i Tyskland. Virksomheden producerer blandt andet den kendte wedi-byggeplade, som består af den karakteristiske blå kerne af ekstruderet polystyren, som er coatet med en cementbaseret coating på begge sider af pladen. Med innovative systemløsninger og garanteret systemsikkerhed tilbyder wedi komplette løsninger til vådrum.

I 2021 blev wedi GmbH købt af Ardex koncernen, der også er familieejet, og alle gode værdier er videreført i kombination med nye ambitioner for det tætte baderum, nu med spartelmasse, membraner, fuge og klæb som en mulighed, og wedi kan derfor i dag tilbyde totalkoncepter med en stærk storebror i markedet.

Yderligere information: Lasse Bo Ervolder, tlf.: 2221 1995, e-mail: lasse.bo@wedi.dk

Referenceprojekter fra Wedi GmbH Danmark

Gartnerbyen - Byggefelt 2.9 - Bygning 1+2+3+4

Gartnerbyen - Byggefelt 2.9 - Bygning 1+2+3+4

Nybygning | Odense Kommune | 98 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 4 bygninger i Odense Kommune med 108 le...

Talrækkerne Frederikssund

Talrækkerne Frederikssund

Frederikssund

I Frederikssund – hvor den tidligere Oppe Sundby Skole lå – opføres der 46 sk...

Søbrinken Holing Engpark

Søbrinken Holing Engpark

Nybygning | Herning | 70 mio.kr

Nybygning af tæt/lav i Herning med 39 lejligheder på 2 etager . Selve byggeri...

Hotel Vejlefjord

Hotel Vejlefjord

Ombygning | Stouby | 8 Mio.kr

Ombygning af hotel & restauration i Hedensted på 3 etager . Selve byggeriet e...